JOŠ JEDNA NEBULOZNA EPIZODA U DOMAĆOJ KOŠARCI: Kako to da Zvezda ima prednost domaćeg terena u finalu, a ima lošiji skor od FMP-a?! (FOTO)
Foto: Beta

KOJA JE OVO LOGIKA?!

JOŠ JEDNA NEBULOZNA EPIZODA U DOMAĆOJ KOŠARCI: Kako to da Zvezda ima prednost domaćeg terena u finalu, a ima lošiji skor od FMP-a?! (FOTO)

Obe ekipe su grupnu fazu takmičenja završile kao prvoplasirane u svojim grupama, a propozicije ništa eksplicitno ne kažu kako se postupa u ovoj situaciji, iako logično deluje da se gleda odnos pobeda i poraza

Objavljeno:

U finalu domaćeg plej-ofa će se za titulu boriti, kao i prošle godine, Crvena zvezda i FMP iz Železnika.

Prvi susret igra se u hali "Aleksandar Nikolić" u četvrtak, što znači da prednost domaćeg terena ima branilac titule.

Upravo je ovaj momenat upao u oči košarkaške javnosti i ljubitelja magične igre pod obručima u Srbiji, jer moramo priznati deluje prilično nelogično.

FMP je imao bolji odnos pobeda i poraza od Crvene zvezde u grupnoj fazi
FMP je imao bolji odnos pobeda i poraza od Crvene zvezde u grupnoj fazifoto: Fonet/Kostadin Kamenov

Svesni smo svi mi da je Košarkaška Superliga Srbije odavno izgubila svoj značaj, jer maltene ništa ne donosi, a osvajanje titule se svelo na stvar prestiža. Međutim, ovo je još samo jedno u nizu čudnih, javnosti nelogičnih i suludih pravila direktora lige Leona Deleona.

A nije da ih nije imao i ranijih godina (setite se samo kažnjavanja trenera zbog skidanja sakoa ili igrača zbog nošenja helanki koje nisu u adekvatnoj boji prim. aut.)

Crvena zvezda i FMP su i prošle godine igrali u finalu KLS
Crvena zvezda i FMP su i prošle godine igrali u finalu KLSfoto: Fonet/Kostadin Kamenov

Finale plej-ofa se igra na tri dobijene utakmice i po principu 1+1+1 uz eventualno još 1+1, što znači da se domaćinstva menjanu naizmenično, ali je pitanje ko tu ima prednost domaćeg terena?

Propozicije takmičenja kažu da u plej-ofu prednost ide na stranu bolje plasirane ekipe u ligaškom delu takmičenja, odnosno u ovom slučaju grupne faze, jer se tako igralo i ove godine.

Prva utakmica finala plej-ofa igra se u četvrtak
Prva utakmica finala plej-ofa igra se u četvrtakfoto: Beta

Ali, i Crvena zvezda i FMP su bili prvi u svojim grupama, i sada se stvorila interesantna situacija, jer u pravilniku o takmičenju se ne navodi šta se dešava u takvoj situaciji, odnosno ko onda ima prednost domaćeg terena?

Neka logika bi bila to do bude ekipa koja je zabeležila bolji skor, tačnije odnos pobeda i poraza ili možda ima bolju koš razliku.

Mora se ukazati na priličnu nelogičnost kada je u pitanju dodela domaćinstva
Mora se ukazati na priličnu nelogičnost kada je u pitanju dodela domaćinstvafoto: Fonet/Kostadin Kamenov

S obzirom na to, onda bi prednost domaćeg terena trebalo da ima FMP koji je u grupnoj fazi ostvario 9 pobeda i 1 poraz, dok su crveno-beli imali 8 trijumfa i 2 izgubljene utakmice, ali na kraju nije tako i prednost domaćeg terena je dobio klub sa Malog Kalemegdana.

O ovom pitanju se oglasio i poznati košarkaški novinar Vladan Tegeltija koji je na Instagramu citirao čak i jednu izjavu direktora lige Leona Deleona po ovom pitanju.

- Zvezda ima domaćinstvo jer je bila bolje plasirana u ABA ligi. Obe ekipe su imale isti plasman po grupama, pa smo odlučili da ne gledamo skor, nego da na osnovu plasmana u prethodnom takmičenju odlučujemo - je izjava Leona Deleona po ovom pitanju.

Kako i zašto je doneta ovakva odluka zaista ne znamo, ali da deluje u najmanju ruku nelogično, to nam je jasno.

BONUS VIDEO: MEŠAJ, NOLE, MEŠAJ! Đoković urnebesnim tverkovanjem do suza nasmejao čitavu planetu!

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.