NOVI ŠOKANTNI SNIMCI TORTURE NAD NBA ZVEZDOM: Gazili ga, mučili elektrošokovima uz ogavne komentare! Jedan od nasilnih policajaca je poreklom iz SFRJ! (VIDEO)
Foto: EPA/Milwaukee police department

Ameriku trese rasistički skandal

NOVI ŠOKANTNI SNIMCI TORTURE NAD NBA ZVEZDOM: Gazili ga, mučili elektrošokovima uz ogavne komentare! Jedan od nasilnih policajaca je poreklom iz SFRJ! (VIDEO)

Najnoviji snimci pokazuju koliko su igrača Milvokija maltretirali pripadnici policije i kakvu je policijsku brutalnost proživeo

Objavljeno:

Ameriku trese novi rasistički skandal u koji je umešana policija i NBA košarkaš Sterling Braun.

Igrač Milvokija bio je početkom godine žrtva stravične policijske brutalnosti na jednom parkingu, kada je napravio saobraćajni prekršaj pošto se nepropisno parkirao preko dva parking mesta od kojih je jedno bilo namenjeno za invalide.

Sve se to dešavalo posle ponoći, tako da je parking bio prazan, međutim, kada je izašao iz prodavnice sačekala ga je policijska patrola koja je odmah zvala pojačanje i pet automoboila se za tili čas stvorilo na parkingu.

Oni su potom upotrebili silu, i to prekomerno, iako Braun nije pružao nikakav otpor, pa su ga čak u jednom momentu podvrgli elektrošokovima, od kojih je on jaukao i previjao se od bolova.

Ali to nije bilo sve, jer su u javnost isplivali novi snimci čitavog incidenta, koji otkrivaju još veću brutalnost pripadnika policije, koji se nisu libili da na svaki mogući način povrede i nanesu bol igraču Baksa.

Osim što su ga "tizerima" podvrgli mučnim elektrošokovima, jedan od njih mu je stao na zglob, jedan od najvažnijih delova tela za košarkaše, a kada ga je Braun upitao zašto to radi, dobio je odgovor da je to da ih ne bi šutirao.

Ipak, u jednom momentu ga je jedan od policajaca prepoznao i pitao da li je košarkaš, a kada su dobili potvrdan odgovor među njima je nastala panika jer su se uplašili šta će biti kada čitav incident izađe u javnost s obzirom da je reč o javnoj ličnosti. Kao da je išta drugačije i da je bio samo u pitanju neki običan prolaznik nad kojim bi se isto tako iživljavali.

Jedan od najodvratnijih momenata jeste kada su nakon toga rešili da ga odvedu u bolnicu kako bi mu se ukazala pomoć usled silnih povreda i modrica koje je zadobio od gaženja, šutiranja, elektrošokova, jeste što se na jednom snimku čuje kako jedan od policajaca kaže da će tražiti da mu se plati prekovremeno za ovu akciju.

Inače, kako javljaju američki mediji, jedan od policajaca je prepoznat i navodno je reč o Bojanu Samardžiću, što ukazuje da je poreklom sa prostora bivše Jugoslavije.

Čitav ovaj incident je poprimio rasističku konotaciju, te su svi uvereni da je Braun bio žrtva samo zbog njegove boje kože, a o tome se oglasio i gradonačelnik Milvokija, Tom Beret.

- Ono što sam video na snimcima me vređa kao ljudsko biće. Gospodin Braun zaslužuje izvinjenje, jako mi je žao.

Sterling Braun tokom torture policajaca na parkingu
Sterling Braun tokom torture policajaca na parkingufoto: EPA/Milwaukee police department

Igrač Baksa je sutradan na treningu ispričao ljudima iz kluba i saigračima šta se desilo, ali nije želeo da se pročuje u javnosti, međutim, nije moglo ništa da se sakrije.

- Ljudi tamne puti ne bi trebalo da se plaše kad vide policajca, ali to je naša stvarnost i ozbiljan problem - rekao je Braun.

Inače, prema informacijama medija, nijedan od nasilnika u uniformi nije sankcionisan za ovakvo ponašanje.

BONUS VIDEO: Frka na parketu na kraju Večitog derbija

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.