Razgoropađeni Spleš Bradersi razbili demoralisane Kavse: Jednooki Džejms ne može da se suprotstavi cepaču mrežica Kariju! (FOTO) (VIDEO)
Foto: AP

Odbranili domaći teren

Razgoropađeni Spleš Bradersi razbili demoralisane Kavse: Jednooki Džejms ne može da se suprotstavi cepaču mrežica Kariju! (FOTO) (VIDEO)

Golden Stejt je lako došao do vođstva od 2:0 u seriji

Objavljeno: 09:06h

Posle onakvog poraza u prvom meču bilo je već tada jasno da Klivlend neće imati šta da raži u drugom susretu velikog NBA finala protiv Golden Stejta u Oklendu i tako je i bilo.

Prepuni samopouzdanja posle prethodne neverovatne pobede, Voriorsu su pobedili demoralisane Kavalirse 122:103 i poveli 2:0 u finalnoj seriji.

Najzaslužniji za to bio je Stef Kari koji je postavio rekord finala, jer je prvi igrač koji je na jednom meču postigao čak 9 trojki, a pogađao je maltene iz neverovatnih situacija i na taj način još više demoralisao protivnika.

Stef Kari je bio nezaustavljiv za sve igrače Klivlenda
Stef Kari je bio nezaustavljiv za sve igrače Klivlendafoto: EPA/John G Mabanglo

Utakmicu je na kraju završio sa 33 postignuta poena.

Pokušao je da mu odgovori uvek željan pobede Lebron Džejms koji ne zna šta je predaja, ali nije u tome imao podršku, iako mu je nedostajala samo jedna asistencija za tripl-dabl. "Kralj" je postigao 29 poena uz 13 skokova i 9 efektivnih dodavanja.

Međutim, daleko više raspoloženijih igrača bilo je na drugoj strani, jer je proradio ponovo i drugi "Spleš brader" Klej Tompson iako je bio pod znakom pitanja za ovaj meč zbog povrede.

Ipak, Tompson je stisnuo zube i postigao 20 poena, a uz njih dvojicu bio je i Durent sa 26 koševa i Džamal Megi sa 12.

Sa druge strane Lebronu je jedino podršku dao Kevin Lav koji je ubacio 22 poena i donekle Hil sa 15 i Tompson sa 11 poena, ali premalo je to za ovako raspoložene "ratnike".

Valja pomenuti da je na ovom susretu Lebron igrao sa maltene jednim okom, što je posledica duela sa Drejmondom Grinom iz prethodnog meča, s obzirom da su Džejmsu popucali kapilari u drugom oku.

Serija se sada seli u Ohajo.

BONUS VIDEO: MEŠAJ, NOLE, MEŠAJ! Đoković urnebesnim tverkovanjem do suza nasmejao čitavu planetu!

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.