EFES NIJE SPREČIO SENZACIJU: Tofaš u finalu turskog plej-ofa posle 18 godina! Za titulu sa Fenerom! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Printscreen/Youtube/PabloTe

Niko se tome nije nadao

EFES NIJE SPREČIO SENZACIJU: Tofaš u finalu turskog plej-ofa posle 18 godina! Za titulu sa Fenerom! (FOTO) (VIDEO)

Veliko iznenađenje u turskom plej-ofu

Objavljeno:

Anadolu Efes nije sprečio senzaciju u polufinalu plej-ofa Turske i drugu godinu uzastopno je ostao bez finala! Tofaš će se posle 18 godina boriti za titulu prvaka države, protiv Fenerbahčea.

U četvrtom meču serije, gosti iz Burse su iskoristili drugu meč loptu i u Istanbulu ostvarili trijumf 76:70 za sveukupni trijumf od 3:1 u pobedama.

Jasno je bilo da je pred "pivarima" teška misija posle 0:2, ali su igrali dva meča pred svojim navijačima i nadali su se da bi mogli da izbore majstoricu, ali sve je ostalo na tome.

Jedan susret su dobili zahvaljujući neviđenoj partiji Mekoluma, ali sada samo on nije bio dovoljan i prvak Turske iz 2000. godine ponovo će se boriti za trofej, a tamo ga čeka prejaki i aktuelni šampion Fenerbahče.

Odluka o pobedniku je pala bukvalno u poslednjem minutu, kada je pri rezultatu 70:70, kada je najpre Ovens postigao koš, mada je moguće da je tom prilikom napravio i grešku u koracima.

Pokušao je da odgovori Mekolum, ali je izblokiran i onda se ušlo u penal završnicu, a Tofaš je tu bio koncentrisaniji i bolji.

Morgan je bio najefikasniji igrač pobedničke ekipe sa 22 poena, a pratili su ga Henri sa 21 i Kađi sa 13, dok je na drugoj strani Mekolum postigao 15 poena, a Danston za svih 40 minuta na terenu dao 14.

Naš Vladimir Štimac je opet bio prekobrojni stranac u protokolu.

BONUS VIDEO: Novica posle ispadanja u polufinalu od Zvezde

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.