DOBILI SMO ODGOVOR! Sada znamo zašto smo ostali bez Rouza! (VIDEO)
Foto: AP

kada kažu stručnjaci

DOBILI SMO ODGOVOR! Sada znamo zašto smo ostali bez Rouza! (VIDEO)

Gledali smo kako najmlađi MVP u istoriji lige, od jednog od najboljih igrača postaje tema sprdnje i prozivki neukih NBA fanova

Objavljeno: 12:45h

Ozbiljne povrede kolena su nas već više puta uskratile za neverovatne igrače, koji su do kobnog tenutka sebi lagano utabavli put među košarkaške legende. Gledali smo kako najmlađi MVP u istoriji lige, od jednog od najboljih igrača postaje tema sprdnje i prozivki neukih NBA fanova, koji već namučenom čoveku dodatno staju na žulj i dodatno ga psihički ruiniraju. Kao da njemu samom nije dovoljna činjenica da nikada više neće biti onaj stari, nego sad moraju na dnevnom nivou da ga neki "tuljani" koji neznaju ni da trče pošteno, ubijaju u pojam sa gupim konstatacijama.

Ako izuzmemo poziciju "petice" koja je od vajkada osuđena na probleme sa kolenima zbog velikog opterećenja koje trpe njihova kolena, uvek se postavljalo pitanje šta je direktno uticalo na povrede mnogih igračina i potecialnih zvezda.

I konačno smo dobili odgovor zašto smo izgubili Rouza, umalo u par navrata i Vejda, zašto Džabari Parker možda nikada neće doseći nivo koji je cela NBA publika očekivala i da treba da se plašimo za karijeru mladog Denisa Smita Juniora.

I zašto se naprimer Lebron Džejms nikada nije ozbiljnije povredio u 15 godina dugoj karijeri.

U pitanju je ni manje ni više osnovna mehanika trčanja!

Za razliku od Džejmsa koji trči na vrhovima svojih stopala, Vejd, Parker i ostali koji su imali ozbiljne povrede kolena, su koristili celo stopalo ili su trčali peta-prsti, što je kako su naučnici dokazali kobno za kolena pri takvom nivou opterećenja. Takođe udela ima i samo sletanje posle skoka, ili nepravilnost pri izvođenju istog. U videu ispod možete pogledati jasnije objašnjenje ove problematike. Ljubitelji igre pod obručima uživajte!

BONUS VIDEO: Krstajić posle prvog treninga Orlova

(Sever Stanković)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.