Topić posle prvog trenerskog Večitog derbija: Ovo je samo prvo poluvreme, raduje način na koji smo došli do pobede! (FOTO)
Foto: Beta/Branislav Božić

NE DIŽE NOS

Topić posle prvog trenerskog Večitog derbija: Ovo je samo prvo poluvreme, raduje način na koji smo došli do pobede! (FOTO)

- Igramo ponovo za dva dana, treba da se odmorimo i da budemo svesni da će druga utakmica biti još teža, da ćemo sigurno dobiti reakciju Partizana, koji igra pred svojim navijačima - rekao je strateg crveno-belih

Objavljeno:

Trener Crvene zvezde Milenko Topić veoma je zadovoljan pobedom u svom prvom trenerskom Večitom derbiju, ali to za njega ne predstavlja toliku važnost kao sama pobeda, protiv koga god da je došla u polufinalu.

- Jako važna pobeda za nas kada se igra na dve dobijene a imate prednost domaćeg terena. Raduje i način na koji smo došli do ove pobede, a to je timska igra i podređenost kolektivu svih. Tome smo težili posle finala ABA, koje nam se još mota po glavi, da dođemo do ovakve igre koju smo imali u prethodnim utakmicama. Zaslužena pobeda, možda je na kraju i razlika prevelika, ali mislim da su to momci zaslužili večeras. U prvom poluvremenu smo imali problema sa agresivnom odbranom, a posle toga smo to regulisali - rekao je Topić.

Milenko Topić
Milenko Topić foto: Fonet/Aleksandar Barda

Držali su se crno-beli, ali su na kraju, poslednjih 12 minuta, potpuno podlegli.

- Ovo je samo 1:0, prvo poluvreme. Igramo ponovo za dva dana, treba da se odmorimo i da budemo svesni da će druga utakmica biti još teža, da ćemo sigurno dobiti reakciju Partizana, koji igra pred svojim navijačima. Moramo ovako igrati u sredu, ako ne i jače - jasan je.

- Psihički smo pali i potonuli posle poraza u finalu ABA, kod svih je nastao košmar. Posle toga je došao KLS, neatraktivni protivnici i tu se stvorio taj neki loš pristup. Svi su mislili 'lako ćemo' i ako igramo sa 50 odsto snage. Drago mi je da smo kroz neke priče uspeli da im pokažemo šta za nas znači KLS liga i igrati protiv Partizana. Bili smo poznati po oscilacijama u igri, tako da ova utakmica pokazuje neke bolje dane, neki smer u kome treba da se krećemo. Treba te oscilacije svesti na minumum jer nema popravnog. Pričali smo o nekim solističkim partijama, govorili smo da treba da ih svedemo na minimum - kaže Topić.

Džejms Feldin i Tejlor Ročesti
Džejms Feldin i Tejlor Ročesti foto: Beta

A, košarkaš crveno-belih Džejms Feldin ima slično viđenje situacije.

- Bio je ovo sjajan početak. Dugo smo čekali ovu utakmicu, ali moramo da shvatimo da je ovo samo jedna utakmica. Sada igramo kod njihove kuće, pred njihovim navijačima. Moramo da izađemo sa istom energijom i ako tako bude, onda očekujem da rezultat bude isti. Trener je napravio dobar plan i svi su bili koncentrisani da obave svoje zadatke. A kada Tejlor igra kako je igrao prvo poluvreme, zaista nas je teško dobiti. Posle ABA lige bilo je jako teško u prvih nekoliko utakmica, a onda smo shvatili da nam je ovo poslednja šansa da osvojimo trofej. Dobro znamo koliko našim navijačima znači domaći trofej - istakao je Feldin.

BONUS VIDEO: Čanak posle poraza od Zvezde

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.