ZVEZDA U POLUFINALU SUPERLIGE: Crveno-beli zgazili Vršac i vrlo verovatno zakazali Večiti derbi!  (FOTO) (VIDEO)
Foto: Fonet/Aleksandar Barda

KLS, ČETVRTFINALE

ZVEZDA U POLUFINALU SUPERLIGE: Crveno-beli zgazili Vršac i vrlo verovatno zakazali Večiti derbi! (FOTO) (VIDEO)

Sva dešavanja sa ovog meča mogli ste da pratite uz naš "lajv-blog"

Objavljeno: 22:55h

Košarkaši Crvene zvezde su u drugom meču četvrtfinalne serije Košarkaške lige Srbije, koji je odigran u 21 čas u hali Milenijum, pobedili ekipu Vršca rezultatom 109:82 (33:19-28:21-26:21-22:21) i tako se plasirali u polufinale KLS.

Crvena zvezda je od starta meča pokazala da nema nameru da se igra, već je odmah napravila osetnu prednost koju je do kraja meča samo povećavala.

Jednostavno, razlika u kvalitetu je bila velika, pa borbeni domaćini nisu mogli mnogo da se nadaju u obračunu sa učesnikom Evrolige ove sezone.

U redovima Zvezde već posle 20 minuta igre Alen Omić, Branko Lazić i Tejlor Ročesti bili su dvocifreni.

Najefikasniji u redovima Crvene zvezde bio je Omić sa 21 poenom i osam skokova i četiri asistencije. Dok su ga izuzetno dobro pratili Ročestui sa 14 poena, dva skoka i četitri asistencije i Ognjen Dobrić isto sa 14 poena.

U poraženom timu najbolji je bio Stefan Đorđević sa 15 poena i šest skokova, a možda još bolje partije su pružili Stefan Momitov sa 14 poena i devet skokova i Miroslav Pašalić sa istim brojem poena, tri skoka i čak devet asistencija.

Prvi meč u Beogradu završen je pobedom crveno-belih rezultatom 89:50 i tako stekli prednost od 1:0 u seriji, koju su večeras zapegčatili sigurnom igrom.

Crvena zvezda će nakon ovog dvomeča u polufinalu odmeriti snage sa boljim iz mečeva Partizan - Mega Bemaks.

Sva dešavanja sa ovog meča mogli ste da pratite uz naš "lajv-blog".

22.33 - Zvezda je u zadnjoj deonici malo spuatila loptu i ritam pa je meč bio dosta mirniji , ali vrščani nisu imali nameru se predaju i spuste ruke, već su na kraju umalo dobili poslednju deonicu, koja je ipak pripala crveo-belima rezutatom 22:21.

22.13 - Crveno beli nastavljaju tamo gde su stali, a treća četvrtina je maltene bila precrtana druga deonica utakmice. Tempo nije splasnuo, čak je možda i skočio a crveno beli nisu imali nameru da smanje brzinu, nego su nastavili da gaze i povećavaju prednost koja je na kraju treće deonice iznosila 26 poena.

21.42 - Vršac je dosta bolje i brže ušao u drugu četvrtinu u odnosu na prvu deonicu, pa je trener crveno-belih bio primoran da zatraži tajm-aut posle samo dva ipo minuta. Nakon kratke pauze, Zvezda daje po gasu pa se iz minuta u minut prednost povećavala. Igrala se izuzetno ofanzivna košarka sa obe srtrane pa se na odmor otišlo rezultatom 61:40 u korust Crvene zvezde.

21.22 - Crvena zvezda je ekspresno otvorila meč i u prvih tri minuta igre u Vršcu postigla čak četiri trojke, pa je pri rezultatu 14:2 u korist crveno-belih, klupa Vrščana je bila prinuđena da traži tajm-aut. Međutim to ništa nije promenilo u odnosu snaga na terenu i rezultatu, pa se na kraj prve deonice otišlo ubedljivom prednošću Beograđana i rezultatom 33:19 u njihovu korist.

Vrščani su u prvoj četvrtini šutirali 1/9 iza linije za tri poena dok je zvezda bila mnogo bolja sa 4/7.

20.44 - Mogu li crveno-beli da nastave gde su stali pre dva dana?

BONUS VIDEO: Marko Gudurić neutešan posle poraza u finalu Evrolige

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.