CRNO-BELO VEČE U PIONIRU! Partizan rutinski savladao Megu i približio se polufinalu! (FOTO)
Foto: Filip Plavčić

KLS, ČETVRTFINALE

CRNO-BELO VEČE U PIONIRU! Partizan rutinski savladao Megu i približio se polufinalu! (FOTO)

Sva dešavanja sa ovog meča mogli ste da pratite uz "lajv-blog".

Objavljeno: 21:46h

Košarkaši Partizana su u Hali Pionir savladali ekipu Mega Bemaksa rezultatom 97:68 u okviru prvog meča četvrtfinalne serije Košarkaške lige Srbije i tako poveli sa 1:0.

Odličan meč su odigrali košarkaši Partizana i već na početku meča dali do znanja protivniku da će ovo biti crno-belo veče.

Na krilima Marinkovića i Vilijams-Gosa su na startu stigli do prve dvocifrene prednosti, koju su doduše veoma brzo ispustili, ali u drugoj četvrtini je sve došlo na svoje mesto, i na poluvreme se otišlo sa 44:34.

foto: Dragan Kadić

U nastavku Partizan je dodatno "punio" koš protivnika i sa novom serijom došao i do +20 koju su držali do samog kraja meča i na kraju veoma ubedljivih

Najefikasniji na meču bio je Đorđe Gagić sa 16 poena, a pratili su ga Marinković sa 15, Vilijams-Gos sa 14, i Veličković sa 13 poena. U poraženom timu jedini kojima se igrala košarka su bili Bitatdze sa 17 Jaramaz i Ašćerić sa po 14 koševa.

foto: KLS
foto: KLS

Pobednik iz ove serije će za sledećeg rivala imati boljeg iz susreta Crvene zvezde i Vršca, pa bi već u polufinalu mogli da vidimo Večiti derbi.

Četvrtfinalna serija se igra na dve pobede, a sledeći meč je već u četvrtak u Beogradu, a domaćin je ekipa Dejana Milojevića.

Sva dešavanja sa ovog meča mogli ste da pratite uz "lajv-blog".

30' - 74:51 - Treća četvrtina je u potpunosti pripala Partizanu. Mega kao da ima problem sa početkom deonica, pošto se protivnik odlepi već na startu i napravi razliku koju je posle vrlo teško stići. Neshvatljiva je činjenica da u ekipi Mege samo dva igrača su uspela da dostignu dvocifren broj poena, dok svi ostali u rosteru Milojevića nisu uspeli da prebace 5 postignutih poena. Veoma loša partija za ekipu Mege koja je ne tako davno sjajnom igrom uspela da porazi i Crvenu zvezdu. Realno, ovaj meč će biti završen pobedom Partizana, a ekipi Mege ostaje da se što bolje spremi za revanš i pokuša da odigra bolji meč i iznenadi protivnika. Veličković, Gagić, Marinković i Gos predvode svoj tim sa dvocifrenim brojem poena, dok su za tim Dejana Milojevića najraspoloženiji Jaramaz i Bitadze.

20' - 44:34 - Crno-beli su i u drugu četvrtinu ušli prilično dobro i serijom od 13:0 ponovo imali dvocifrenu prednost nad Megom koju su i održavali tokom cele deonice. Strateg Partizana Nenad Čanak je u igru uveo sve košarkaše osim Marka Pecarskog. Vanja Marinković i Najdžel Vilijams-Gos predvode ekipu Nenada Čanka sa 12 odnosno 9 poena, a Gruzijac Bitadze je sa 14 poena trenutno najraspoloženiji član Mege u Pioniru.

foto: KLS
foto: KLS

10' - 22:20 - Furiozan početak Partizana, ali isto tako se vratila i Mega u meč. Deset poena za nepuna dva minuta igre. Meč je otvorio Vanja Marinković pogotkom za dva poena, zatim je Vilijams-Gos dao trojku, a Đorđe Gagić u stilu Džordana zakucava koš gostiju, pa trojka Vanje Marinkovića za prvu reakciju Milojevića i tajm-aut. U nastavku je ekipa Mege uhvatila zamajac i serijom od 12:0 sustigla crno-bele i ravnopravno se vratila u meč. Na kraju prvog dela je samo +2 za tim Nenada Čanka. Najefikasniji u Partizanu su Marinković i Gos sa po 7 poena, na drugoj strani Jaramaz je upisao 6 postignutih koševa.

BONUS VIDEO:

Marko Gudurić neutešan posle poraza u finalu Evrolige

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.