ETO DRAME NIOTKUDA! Žalgiris je imao +24, ali onda je CSKA upalio mašinu! Ludilo na meču za treće mesto u Beogradu! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Reuters

LUDA UTAKMICA!!!

ETO DRAME NIOTKUDA! Žalgiris je imao +24, ali onda je CSKA upalio mašinu! Ludilo na meču za treće mesto u Beogradu! (FOTO) (VIDEO)

Do kraja četvrte četvrtine Litvanci su imali sigurnu pobedu, bili su i na +20 i kusur, ali se CSKA na minut do kraja primakao na veoma malih -3... Voda je tada ušla u uši igrača Jasikevičijusove ekipe

Objavljeno: 19:13h

Žalgiris je osvojio treće mesto na fajnal-foru u Beogradu posle lude, lude drame u četvrtoj četvrtini. Autsajder na finalnom takmičenju ostvario je uspeh, dokazavši da ne sme da bude potcenjen, posebno protiv ranjenog CSKA čiji igrači su bili razočarani jer se nisu plasirali u finale.

Litvanski tim je slavio sa 79:77, a u jednom momentu delovalo je kao da će biti mnogo lakše.

KK Žalgiris
KK Žalgiris foto: Espreso.co.rs

Do kraja četvrte četvrtine Litvanci su imali sigurnu pobedu u rukama, bili su i na +20 i kusur (+24), ali se CSKA na minut do kraja neverovatnom serijom primakao na svega -3, a onda i na -2.

Semen Antonov je promašio šut sa pola terena za pobedu Armejaca.

Dimitris Itudis
Dimitris Itudis foto: Fonet

Trener Dimitris Itudis bi posle ovoga zaista mogao da dobije otkaz, kako je najavljivano prethodnih dana, zbog nemogućnosti da iz četiri uzastopna fajnal-fora osvoji više od jednog.

foto: Espreso.co.rs

Ponajbolji pojedinac na utakmici bio je srpski reprezentativac Vasilije Micić sa 15 poena, uz 4 asistencije i četiri skoka. Pratili su ga Paulijus Jankunas sa 15 poena i Edgaras Ulanovas sa 14.

KK CSKA - KK Žalgiris
KK CSKA - KK Žalgiris foto: Reuters

U poraženom sastavu bolji od ostalih bili su Mihail Kulagin sa 14 poena, koji je bio vinovnik mogućeg preokreta, dkoliko je postigao i Otelo Hanter, a 12 je dodao Kori Higins. Potpuno je zakazao Vil Klajburn, koji je na kraju završio meč sa -3 indeksna poena.

Od 20 časova je u Areni na programu finale između Fenerbahčea i Real Madrida, u kome će neko osvojiti desetu titulu prvaka Evrope - Željko Obradović ili Kraljevski klub.

BONUS VIDEO: Pogledajte kako su navijači Žalgirisa navijali tokom pobede svojih ljubimaca

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.