EVROLIGA DOBILA NOVOG ŠAMPIONA: Litvanski klinci trojkom u poslednjem minutu srušili italijansku Zvezdu! (VIDEO)
Foto: Printscreen/Twitter/@EuroLeague

Bilo je drame

EVROLIGA DOBILA NOVOG ŠAMPIONA: Litvanski klinci trojkom u poslednjem minutu srušili italijansku Zvezdu! (VIDEO)

Neizvesna je bila završnica finala fajnal-ejta u konkurenciji igrača do 18 godina

Objavljeno:

Evroliga je dobila novog šampiona u juniorskoj konkurenciji! Nade Lijetuvos Ritasa su u finalu fajnal-ejta, koji se takođe kao i fajnal-for igrao u Beogradu, pobedile vršnjake iz Stela Azure sa 76:71.

U dvorani "Aleksandar Nikolić" na dan velikog finala Evrolige, igrao se i meč za trofej u juniorskoj konkurenciji, a odluka u pobedniku pala je u neizvesnoj završnici.

Iako je litvanski tim tokom gotovo čitavog meča imao kontrolu nad rezultatom, dozvolio je sebi opuštanje u poslednjem periodu i omogućio protivniku da na minut i po pre kraja stigne do izjednačenja.

Ipak, utakmicu je prelomila trojka koju je pogodio Deividas Sirvidis, koji se pokazao kao jedan od najboljih mladih igrača tokom čitavog turnira.

Marek Blažević je predvodio pobednički tim po broju postignutih poena - 20, a imao je i 11 skokova, dok je pomenuti "meč viner" Sirvidis ubacio 18.

U gostujućoj ekipi je najbolji bio Luka Konti sa 22 postignuta poena, Dalf Adem Panopio je postigao 18, a Pol Eboa 17 uz 13 uhvaćenih lopti.

Oba srpska kluba koji su učestvovali na turniru, Crvena zvezda i Mega Bemaks, su završili učešće u grupnoj fazi sa po jednom pobedom i dva poraza.

BONUS VIDEO: Luka Adžić je dobio zvižduke od Delija na proslavi titule Crvene zvezde

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.