KAKO VAM ZVUČI TANDEM JOKIĆ - DONČIĆ? U NBA se glasno priča o ovome, a deluje kao ostvarenje ludog sna!
Foto: EPA/Javier Lopez/AP

Bila bi čista magija

KAKO VAM ZVUČI TANDEM JOKIĆ - DONČIĆ? U NBA se glasno priča o ovome, a deluje kao ostvarenje ludog sna!

Mnogo je kombinacija i bezbroj potencijalnih "dilova", ali mediji u SAD sada potenciraju ovu priču

Objavljeno: 12:54h

Groznica zbog predstojećeg NBA drafta, zakazanog za 21. jun, a potom i prelaznog roka u najjačoj ligi sveta uzima sve više maha kako se plej-of bliži kraju.

Prave se razne kombinacije, mogućnost za "dilove" je neograničena, a sada se pokrenula vrlo interesantna priča i to u uglednim medijima poput "ESPN-a" i "SB nation-a".

U njenom centru se nalaze dva čoveka koji su Srbima u srcu, a to su Nikola Jokić i slovenačko čudo od deteta Luka Dončić.

Sve su najave da će najnoviji MVP Evrolige, najmlađi ikada, izaći na predstojeći draft i biti biran sa prve pozicije i to od strane Finiksa, na čiju je klupu nedavno seo Srbin Igor Kokoškov, sa kojim je Dončić prošle godine osvojio titulu prvaka Evrope.

Međutim, kako stižu informacije od "preko bare" u sportskom sektoru kluba iz Arizone baš i ne razmišljaju toliko u pravcu da biraju prvog pika na draftu, već su izgleda više zainteresovani da se pojačaju već formiranim igračem i to na centarskoj poziciji.

A kako prenosi "ESPN" jedna od glavnih meta mogao bi da im bude Nikola Jokić, odnosno, on se nalazi u grupi njima interesantnih igrača među kojima su i Entoni-Tauns, Lilard, Embid, Simons.

Svi oni deluju nedohvatljivo u ovom trenutku, a posebno Jokić jer Denver se već opredelio da oko njega gradi kompletan tim, i teško da bi ga pustio, pogotovo ne u zamenu za prvog pika na draftu.

Zato ova opcija deluje manje realno, ali sa druge strane Dončićev dolazak među Nagetse je mnogo realnija opcija u nekim kombinacijama.

To u principu znači da bi Denver mogao da prosledi Džamala Marija ili Gerija Herisa uz pravo na 14. pika na ovogodišnjem draftu Sansima, a zauzvrat da dobije pravo biranja prvog pika i u tom slučaju bi verovatno odabrali Dončića, pre nego njegovog najvećeg konkurenta za tu poziciji DiAndrea Ejtona koji je centar, a centri im ne trebaju.

E sad što se Jokića tiče, on čeka leto i razvoj oko potpisivanja novog ugovora, a svi pretpostavljaju da će to biti maksimalni ugovor na pet godina sa platom o 146 miliona dolara.

BONUS VIDEO: Bogdan u Areni pod ozbiljnim obezbeđenjem

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.