ITUDIS NAPUŠTA MOSKVU: Menja ga čovek kome je pobednički mentalitet u krvi! (FOTO)
Foto: Fonet

ROKADA

ITUDIS NAPUŠTA MOSKVU: Menja ga čovek kome je pobednički mentalitet u krvi! (FOTO)

Četvrtu godinu zaredom grčki trener je doveo Moskovljane do završnog turnira, ali je osvojio samo jednu titulu prvaka

Objavljeno: 16:44h

Dimitrisu Itudisu je fajnal-for u Beogradu možda bio i poslednji sa CSKA, barem u ovom mandatu.

Četvrtu godinu zaredom grčki trener je doveo Moskovljane do završnog turnira, ali je osvojio samo jednu titulu prvaka, a s obzirom da se u ambicioznom ruskom klubu “ne računaju” učešća na fajnal-forovima, već samo trofeji, Itudis bi na kraju sezone mogao da se oprosti od Crvene armije.

Samo je jednom igrao finale, tako da u Rusiji, posle poraza od Reala u polufinalu beogradskog završnog turnira, smatraju da Itudis nije ispunio očekivanja.

foto: Fonet

Umesto njega bi na vruću klupu CSKA konačno mogao da dođe Dejvid Blat, ljubimac ruske publike. Heroj koji je doneo jedinu titulu šampiona Evrope Baćuškama (osvajali samo kao deo SSSR) 2007. godine, zatim bronzanu medalju na Evrobasketu 2011. i medalju istog sjaja sa Olimpijskih igara 2012, uvek je bio želja moskovskog giganta. Želja koja se, do sada, nije ostvarila. Moguće da je sada vreme.

foto: AP

Posebno jer njegova Darušafaka, koju je vratio u Evroligu osvajanjem Evrokupa, teško da će imati budžet kao sadašnji. Jer, Doguš grupa mora da se opredeli zbog finansija koga će da sponzoriše, a nije baš sjajna ekonomska situacija.

foto: AP

Naravno, još je suviše rano za definitivne objave, ali u CSKA, kao u ozbiljno organizovanom klubu, sa planovima kreću na vreme. Jedna sezona se u Moskvi završava, a druga počinje sa fajnal-forom Evrolige. Dakle, kreće priprema nove ekipe, ko ostaje, ko odlazi.

BONUS VIDEO:

Bogdan u Areni pod ozbiljnim obezbeđenjem

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.