GUDURIĆ: Ovo je polufinale, mora da se gine! KALINIĆ: Hoću da se osvetim CSKA u finalu! (VIDEO)
Foto: AP

Duo Srba boriće se za trofej

GUDURIĆ: Ovo je polufinale, mora da se gine! KALINIĆ: Hoću da se osvetim CSKA u finalu! (VIDEO)

Dva srpska reprezentativca iz redova Fenerbahčea ističu da je odbrana odlučila pobednika u polufinalu

Objavljeno:

Fenerbahče će braniti titulu u finalu fajnal-fora Evrolige! "Kanarinci" su uspeli da slome nezgodni i čvrstiŽalgiris u polufinalu i sada mirno čekaju da saznaju protiv koga će igrati u borbi za trofej, u nedelju.

Marko Gudurić se u svojoj debitantskoj utakmici na fajnal-foru nije istakao napadački, ali mu to i nije bio zadatak, već da drži visok intenzitet odbrane u trenucima kada se nađe na parketu.

- Otvorili smo dobro odbranu, bili smo čvrsti i tako smo ih naterali da izgube veliki broj lopti. To je nešto što smo se dogovorili pre utakmice. U drugom poluvremenu su pokušali da se vrate, ali mislim da su prevagu doneli neki iskusniji igrači. Tako smo priveli utakmicu mirnijem kraju - rekao je Gudurić posle meča.

Marko Gudurić protiv Žalgirisa je doprinos dao u odbrani
Marko Gudurić protiv Žalgirisa je doprinos dao u odbranifoto: AP

Kako se kida u polufinalu bilo je vidljivo i po ponašanju igrača Fenera na parketu, ginuli su gotovo za svaku loptu, leteli, bacali se.

- To je polufinale, borimo se za svaku loptu i za najvažniji trofej u Evropi. Najbitnije je da smo prošli ovu prvu prepreku, ali ako ne pobedimo u nedelju - biće kao da nismo ni došli. Moramo da ostanemo mirni, da se spremimo kako treba i to je najvažnije iznad svega - poručio je Gudurić, kome je svejedno protiv koga će igrati u finalu.

- Svejedno, iskreno. Spremićemo se za finale, ma ko bio na suprotnoj strani.

I drugi srpski internacionalac u redovima Fenerbahčea, Nikola Kalinić, je odigrao reklo bi se iskusno. Ali to se i očekivalo od njega, treći mu je fajnal-for, prošle godine je imao verovatno i presudnu ulogu u osvajanju titule, a sada se oporavio od povrede koja ga je mučila mesecima baš kada je trebalo - da podigne na još viši nivo igru turskog kluba u odbrani.

Nikola Kalinić je držao intenzitet odbrane Fenerbahčea
Nikola Kalinić je držao intenzitet odbrane Fenerbahčeafoto: EPA/ANDREJ CUKIC

- Iskusniji smo od Žalgirisa, ali nije bilo nimalo lako. To je bio i neki plan, da odgovorimo na njihovu čvrstvu i agresivnu odbranu i to smo i uspeli. Pangos nas je malo mučio, odigrao je stvarno sjajno - rekao je Kalinić posle meča.

U finalu Real ili CSKA?

- Nemam želju. Možda CSKA da bismo im vratili za Berlin od pre tri godine - kratak je bio Kalinić, koji ističe da još nije na nivou igre koji bi njega zadovoljio.

- Dobro sam, ali nije još to taj nivo kao od prošle godine. Imam strpljenja i pokušavam da dam svoj maksimum kako god mogu - dodao je srpski as.

BONUS VIDEO: Izjava Jana Veselog nakon pobede nad žalgirisom u polufinalu Evrolige 2

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.