DEBITANT GUDURIĆ NEMA PROBLEM SA PRITISKOM: Izgovori ne postoje! Spremili smo nešto mi, spremili su i oni, pa šta bude! (VIDEO)
Foto: Printscreen/Adriamedia.tv

Spreman za iskušenja

DEBITANT GUDURIĆ NEMA PROBLEM SA PRITISKOM: Izgovori ne postoje! Spremili smo nešto mi, spremili su i oni, pa šta bude! (VIDEO)

Prilično je hladnokrvan srpski košarkaš koji debituje na fajnal-foru Evrolige

Objavljeno:

Marko Gudurić će već u svojoj prvoj sezoni u inostranstvu osetiti čari fajnal-fora Evrolige.

Bivši košarkaš Crvene zvezde je prošlog leta stigao u Fenerbahče, i već ove godine se za završni turnir vratio u Beograd, gde njegov tim brani titulu prvaka Evrope osvojenu prošle godine.

Ipak, bez obzira što će biti debitant i na ulog i sve što nosi učešće na fajnal-foru, reprezentativac Srbije kaže da je pritisak normalan i da neće biti mesta za izgovore.

Marko Gudurić u debitantskoj sezoni u Fenerbahčeu je već uspeo da se plasira na fajnal-for
Marko Gudurić u debitantskoj sezoni u Fenerbahčeu je već uspeo da se plasira na fajnal-forfoto: Profimedia

- Očekivanja su veća, teže je odbraniti titulu, nego je osvojiti. Svi smo mi navikli na to, ja dok sam bio u Zvezdi, spremni smo. Nema mesta izgovorima - rekao je Gudurić sa poslednjeg treninga dan pred početak fajnal-fora.

Protivnik "kanarincima" će biti najprijatnije iznenađenje sezone i tim koga na početku niko nije očekivao na završnom turniru - Žalgiris.

Marko Gudurić mogao bi da bude čovek iz senke za Fener na fajnal-foru
Marko Gudurić mogao bi da bude čovek iz senke za Fener na fajnal-forufoto: EPA/Erdem Sahin

- Možda niko nije očekivao na početku sezone da Žalgiris bude tu, ali oni su odlično igrali i zasluženo su se našli ovde. Oni nemaju toliki pritisak kao mi i nemaju šta da izgube. Svi se dobro znaju. Spremili smo mi nešto, spremili su i oni nešto. Videće se sve to na terenu.

Fajnal-for u Beogradu je poseban i za srpske igrače koji će igrati na njemu.

- Specifično jeste što se igra u Beogradu, ali se trudimo da ne razmišljamo o tome. Moramo da budemo mirni za utakmicu, jer će nam to biti preko potrebno.

Nesanica noć pred utakmicu?

- Potrudiću se da spavam, ali znam sebe možda i neću toliko spavati.

S obzirom da je debitant na fajnal-foru, Gudurić nije tražio neke savete od saigrača koji iza sebe imaju po nekoliko takvih utakmica.

- Nisam puno pričao o tome sa njima. Radili smo, trenirali naporno, koncentrisali se na utakmicu, a nisam konkretno ni sa kim pričao o fajnal-foru. Za ovo se trenira ceo život, utakmica kao utakmica, samo je veći pritisak i veća očekivanja - poručio je Gudurić, a šta je još rekao pogledajte u snimku ispod.

BONUS VIDEO: Vasa Micić na poslednjem treningu Žalgirisa pred početak fajnal-fora u Beogradu

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.