KALININ ODGOVOR HEJTERIMA I KOMENTAR NA BOJKOT DELIJA: Folirao sam povredu 7-8 meseci! Zvezda bez Evrolige je loša stvar, ali i realnost!
Foto: Fonet/Aleksandar Barda

Tek se vraća na parket

KALININ ODGOVOR HEJTERIMA I KOMENTAR NA BOJKOT DELIJA: Folirao sam povredu 7-8 meseci! Zvezda bez Evrolige je loša stvar, ali i realnost!

Jedan od glavnih aduta Fenerbahčea na fajnal-foru u Beogradu je srpski reprezentativac koga je povreda leđa mučila u većem delu ove sezone

Objavljeno:

Nikola Kalinić igraće na svom trećem uzastopnom fajnal-foru Evrolige, i to u svojoj zemlji, u Srbiji, u Beogradu, ali sada će pred njim i njegovim saigračima iz Fenerbahčea biti najteži zadatak, da odbrane titulu koju su osvojili prošle godine.

Boriti se za najvažniji trofej u evropskoj klupskoj košarci u svojoj zemlji, poseban je osećaj za svakoga i daje dodatnu motivaciju svakom igraču. Prošle godine je posle finala i podizanja šampionskog pehara bio jasan "Ne kladite se protiv Kaline", isto misli i sada.

Nikola Kalinić na prošlogodišnjem fajnal-foru Evrolige
Nikola Kalinić na prošlogodišnjem fajnal-foru Evroligefoto: Reuters

- Moj životni moto je "ne kladite se protiv Kaline". Nekad neću biti u pravu, ali sam do sada imao i sreće i znanja da budem u pravu. Znam da ću naći neki način i na ovom fajnal-foru, iako još nisam na košarkaškom nivou iz prošle godine. Biću zadovoljan ako odigram upola tako dobro - rekao je Kalinić za "Novosti".

Ako mu je prošla sezona bila kao iz snova, najbolja u klupskoj karijeri, a vrhunac bio na fajnal-foru u Istanbulu kada je upravo 26-godišnji reprezentativac Srbije bio ključni džoker u pohodu Fenera na evropski tron, onda je ova bila do sada prilična suprotnost.

Nikola Kalinić se našao na udaru kritičara jer zbog povrede nije igrao za Srbiju na Eurobasketu
Nikola Kalinić se našao na udaru kritičara jer zbog povrede nije igrao za Srbiju na Eurobasketufoto: Fonet/Aleksandar Barda

Krilni košarkaš se suočio sa prvom težom povredom u karijeri zbog koje je morao na višemesečnu rehabilitaciju. Zbog toga nije mogao ni da igra za nacionalni tim na Eurobasketu, a mnogo je bilo komentara zbog toga na njegov račun, uglavnom uvredljivih.

- Bilo je komentara da foliram i da ne želim da igram za reprezentaciju. Eto, morao sam da foliram sedam-osam meseci, sad mogu da se posvetim košarci - ironično je poručio Kalina za "Mozzart sport".

Nikola Kalinić je razočaran što Zvezda neće igrati Evroligu sledeće godine
Nikola Kalinić je razočaran što Zvezda neće igrati Evroligu sledeće godinefoto: Fonet/Aleksandar Barda

Ispratio je Kalinić ove sezone i svoju Crvenu zvezdu i mnogo žali što nije uspela da se plasira u Evroligu naredne sezone i odbrani titulu u ABA ligi, a pomenuo je i to što zbog bojkota navijača je dvorana ove godine bila poluprazna.

- Strašno loša stvar, ali je i realnost. Nije realno očekivati rezultate iz godine u godinu sa istim problemima. Nekad će se pogoditi dobra prodaja, kao što je bio slučaj sa Gudurićem i sa mnom, ali neće uvek biti igrača za prodaju. Bez većeg sistemskog rada i ulaganja, ne mogu se praviti rezultati u kontinuitetu. Po poseti utakmica ove sezone, ne znam ni da li bilo zasluženo da Zvezda igra u Evroligi. Malo je bezveze da dvorana bude poluprazna kada dolazi evropski šampion, što je i posledica meni nekih nerazumljivih čarki. Ali, zato smo mi nebeski narod.

BONUS VIDEO: Delije na meču Zvezda - Spartak uprkos zabrani

(Espreso.co.rs / Izvor: Novosti.rs / Mozzartsport.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.