Četiri NBA rekorda za koje sigurno nikad niste čuli i koji će verovatno ostati neoboreni! (VIDEO)
Foto: AP

Da li ste znali

Četiri NBA rekorda za koje sigurno nikad niste čuli i koji će verovatno ostati neoboreni! (VIDEO)

Ipak mnogo puta do sada smo prisustvovali istoriji i momentu kada smo mislili da se to nikad neće desiti pa nas je život demantovao

Objavljeno:

U 71. godinu dugoj istoriji NBA lige postavljen je veliki broj rekorda, ali takođe oni svako malo pređu u vlasništvo nekog drugog. Ovo su četiri rekorda za koje vrlo verovatno nikada niste čuli a postavlja se i pitanje hoće li iko uspeti da obori neki od ova četiri zanimljiva dostignuća.

Prvi rekord drži čuvena generacija Lejkersa koja je bila poznata kao "Šou tajm", u kojoj su se nalazile Ikone najjače lige sveta poput Medžika Džonsona, Karima Abdul Džabara, Džejmsa Vortija...

Oni su u sezoni 1984/1985 imali neverovatnih 31.4 asistencija po utakmici, a da stvar bude još luđa to im je polazilo za rukom sa samo 48 postignutih koševa. Jedini koji su im prišli blizu i možda i pretenduju da obore taj rekord su Voriorsi, koji su zadnju sezonu imali 30.4 asistencija po meču.

Drugi rekord drži Dejvid Vindgejt koji je najbolje dane svoje karijere proveo u Sijetlu.On je na jednoj utakmici u 1989. godini, protiv Milvoki Baksa odigrao neverovatnih 69. ninuta, pošto je nakon regularnog dela utakmica otišla u pet produžetaka, pa je umesto 48 minuta trajala 73!

Sumljam da će u modernom NBA ijedan trener pomisliti da toliko koristi jednog igrača.Sem možda Toma Tibida, pa je ovaj rekord prilično siguran, sem ako gospodinu Tibidu ne zapadne utakmica sa pet produžetaka, pa odluči da proba da neki od njegovih igrača ovbori rekord.

Treći rekord je možda i bezbedniji od prethodnog.

Sada se vraćamo malo dalje u prošlost.Davne 1949. godine Don Aton je upeo da skupi čak osam faulova u jednom meču.Da dobro ste pročitali OSAM. I reći ćete, pa kako osam kada je u NBA dozvoljeno napraviti samo šest, pa onda sledi isključenje sa meča? Verovali ili ne, po pravilniku lige u slučaju da jedna ekipa ostane bez opcija na klupi, a da jedan od pet preostalih igrača sa parketa zaradi šesti faul, on ostaje u igri pošto tim ne sme da nastavi utakmicu sa četiri igrača na terenu.

I za kraj nam ostaje ludilo koje se desilo 13. decembra 1983., kada je na meču između Detroita i Denvera (186:184) koji je otišao u tri produžetka, postignuto neverovatnih 370 poena. Na ovoj utakmici koja je trajala 63 minuta, izvedeno neverovatnih 117 slobodnih bacanja, a upućeno je ukupno samo 4 šuta za tri poena u celom meču.Čak 12 igrača je imalo dvocifren broj poena, a ekipa Detroita je lako mogla da postigne i 200 poena, da nisu imali užasano veliki broj promašenih "slobodnjaka" (37-60).

BONUS VIDEO: Razmena sličica za Svetsko prvenstvo u Rusiji na Terazijskoj česmi

(Sever Stanković)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.