VRATIO SE GOSPODIN: Peđa Stojaković i Vlade Divac kao nekad - rame uz rame! (VIDEO)
Foto: Fonetap

Bombaaa

VRATIO SE GOSPODIN: Peđa Stojaković i Vlade Divac kao nekad - rame uz rame! (VIDEO)

Peđina uloga u stručnom štabu će biti pomaganje Divcu oko menadžmenta ekipe

Objavljeno:

Generalni menadžer ekipe iz Sakramenta Vlade Divac, je imenovao svog dugogodišnjeg saigrača i prijatelja Predraga Stojakovića za svog asistenta. Stojakovićeva uloga u stručnom štabu će biti pomaganje Divcu oko menadžmenta ekipe, uključujući I posao oko razvoja igrača, procene talenta i nadgledanja njihove filijale Stokton Kingsa, koja nastupa u G ligi.

Stojaković je tako opravdao poverenje ukazano tri godine ranije, kada je od strane Sakramenta postavljen na poziciju zaduženu za razvoj mladih igrača iz filijale D i G lige.

- Oduševljen sam da mogu da podelim sa vama da će Peđa vršiti dužnost mog pomoćnika.Njegovo igračko i generalno košarkaško iskustvo kombinovano sa njegovom mogućnošću da utiče na razvoj mladih igrača i izvlačenje njihovog potencijala, će biti izuzetan dodatak našem menadžmentu - rekao je Divac.

Stojaković je izabran kao 14. pik na NBA draftu 1996. od strane Sakramenta, a pre odlaska u NBA ligu proveo je šest godina u redovima grčkog velikana Paoka.U 13 godina dugoj NBA karijeri, Stojaković je imao proseke od 17.0 poena, 4.7 skokova, 1.8 asistencija, u 804 odigrane utakmice.Uz to je nosioc NBA prstrena koji je osvojio 2011. sa Dalasom, trostruki učesnik ol-star meča i dvsodtruki šampion u brzom šutiranju trojki i nosioc brojnih rekorda franšize iz glavnog grada Kalifornije.

U čast Peđinim dostignućima u dresu Kingsa, njegov broj 16 je penzionisan, i sada se nalazi vrhu hale među ostalim legendama ekipe Kingsa.

BONUS VIDEO: Tejlor Ročesti zaustavio saobraćaj da bi se slikao sa fanovima

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.