Zašto je Đenki poništen koš za pobedu? Evroliga odbila žalbu Himkija, a iz objašnjenja je jasno da su sudije krive! (VIDEO)
Trenutak kada Čarls Dženkins postiže koš za pobedu koji je poništen, Foto: Printscreen/Youtube/Zelimir HBK

Biće besni u Podmoskovlju

Zašto je Đenki poništen koš za pobedu? Evroliga odbila žalbu Himkija, a iz objašnjenja je jasno da su sudije krive! (VIDEO)

Evroliga je obrazložila zašto je koš poništen

Objavljeno:

Evroliga je konačno, posle nedelju dana, dala svoje stručno mišljenje o skandaloznoj završnici četvrtog meča četvrtfinalne serije između Himkija i CSKA, koji je na kraju pripao "armejcima" i samim time oni su se plasirali na fajnal-for.

Za one koji su zaboravili, CSKA je imao prednost, ali je ekipa iz Podmoskovlja imala poslednjih 5 sekundi za napad u kome je Čarls Dženkins poentirao za pobedu, ali su sudije prekinule igru i poništile koš, jer je zapisnički sto prethodno zaustavio vreme, pa je sve vraćeno na početak, ali u novih pet sekundi domaći igrači nisu postigli koš.

Sve to je izazvalo revolt u ekipi i stručnom štabu Himkija po završetku meča i usledila je i žalba, ali situacija se nije promenila.

Sada je iz sedišta Evrolige stigla ekspertiza, ali i izvinjenje Himkiju, jer je grešku napravio sudija.

- Posle analize možemo da potvrdimo da je Tajler Hanikat tražio izmenu na 20,7 sekundi do kraja. Njegov zahtev nije bio otkazan, zvučni signal se oglasio na vreme kada je postojala prva situacija da se napravi izmena, a to je bilo na 5,1 sekundu do kraja četvrte deonice. Sudije nisu odmah čule signal, tako da je glavni arbitar startovao vreme, nesvestan zahteva za izmenom. Kada su ljudi za zapisničkim stolom dozvali sudiju, zaustavili su vreme i vratili ga na satu. Domaći tim je odbio da izvrši zamenu, a bila im je ponuđena. Da bi se izbegla dalja odlaganja, sudije su odlučile da nastave igru bez daljih izmena - poručeno je iz Barselone.

BONUS VIDEO: Atmosfera na tribinama pred 157. Večiti derbi

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.