OPŠTA EKSTAZA U FINIKSU ZBOG KOKOŠKOVA: Sansi su čak promenili i ime zbog Srbina! (FOTO) (VIDEO)
Igor Kokoškov je prvi čovek van SAD koji je postao trener jednog NBA tima, Foto: AP

Hvalospevi pršte

OPŠTA EKSTAZA U FINIKSU ZBOG KOKOŠKOVA: Sansi su čak promenili i ime zbog Srbina! (FOTO) (VIDEO)

Postavljanje dugogodišnjeg asistenta u brojnim NBA timovima za prvog trenera ekipe iz Arizone je imalo veliki odjek

Objavljeno:

Srpska košarka je dobila jedno od najvećih mogućih priznanja. Naš Igor Kokoškov je postao prvi čovek rođen van teritorije SAD koji će biti glavni trener jednog NBA tima.

Finiks je odlučio da ukaže poverenje srpskom stručnjaku, koji je u jesen prošle godine ostvario najveći samostalni uspeh u karijeri, vodeći reprezentaciju Slovenije do titule prvaka Evrope na Eurobasketu.

Posle dugogodišnjeg građenja karijere, učenja i sticanja iskustva, znanja i poverenja, kao član stručnih štabova i pomoćnik u brojnim timovima, Kokoškov će konačno dočekao trenutak da sam postane glavni trener.

Igor Kokoškov je već radio kao asistent u Finiksu
Igor Kokoškov je već radio kao asistent u Finiksufoto: AP

- Oduševljeni smo dovođenjem Kokoškova nazad u Arizonu kao glavnog trenera Finiksa. Igor je kroz celu karijeru bio pionir košarke i on donosi mnogo trenerskog iskustva našem klubu. On je bio prvi neamerički pomoćni trener u NBA ligi. Igorovi timovi su uvek imali fokus na ravoju igrača, kreativnom stilu igre i, naravno, uspehe na svim nivoima - rekao je generalni menadžer Sansa, Rajan Mekdona povodom izbora Kokoškova.

Interesantno je da su Sansi odlučili da u čast dolaska Srbina za trenera promene i svoje ime na Tviteru, odnosno, da umesto jednog "S" stave "Š", te su postali Finiks Šansi.

Kokoškov je kao asistent Majka "D'Entonija ostavio veliki trag u timu iz Arizone, gde je radio od 2008. do 2013. godine, dok je do kraja sezone angažovan u Juti kao prvi asistent Kvinu Snajderu.

BONUS VIDEO: OPŠTE LUDILO! Ovako su fudbaleri Zvezde do rane zore slavili titulu

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.