JOKIĆ NE MOŽE DA ODE IZ DENVERA NA LETO: Detalji iz Nikolinog ugovora koje niko nije znao do sada!
Nikola Jokić neće biti ograničeno slobodan agent ovog leta, Foto: AP

U ovo nismo bili upućeni

JOKIĆ NE MOŽE DA ODE IZ DENVERA NA LETO: Detalji iz Nikolinog ugovora koje niko nije znao do sada!

Srbin, ipak neće biti ograničeno slobodan agent, tako da može da napusti Kolorado samo ako bude trejdovan

Objavljeno:

Nikola Jokić je završio svoju najuspešniju sezonu u NBA do sada, a već uveliko se priča o njegovom novom ugovoru, odnosno šta će uraditi Denver ovog leta, da li će biti produžetka saradnje ili ne.

Mnogi govore o maksimalnom ugovoru za srpskog reprezentativca od oko 150 miliona dolara za pet sezona, ali sve je to i dalje na nivou rekla-kazala, i tračeva u medijima.

Jedan od onih koji ima direktan uvid u sve to i koji može da objasni kakva je situacija jeste njegov menadžer Miško Ražnatović, koji je u intervjuu za "Blic" demantovao priče o tome da Jokić već sada može samostalno da napusti Nagetse kao ograničeno slobodan agent.

Miško Ražnatović je razjasnio situaciju oko Jokićevog ugovora
Miško Ražnatović je razjasnio situaciju oko Jokićevog ugovorafoto: Saša Pavlić Koky

- Nikola nema mogućnost da promeni sredinu ovog leta, tako da jedini način da napusti Denver bi zapravo bilo trejdovanje od strane kluba. Sledećeg leta je potpuno slobodan, ali po pravilima Denver može da ponudi malo više i godinu duže od drugih. No, to njega ne obavezuje - razjasnio je trenutnu situaciju Ražnatović.

On je rekao i koja je u stvari najnepovoljnija opcija za tim iz Kolorada u ovom slučaju.

- Puno se pisalo o navodno dogovorenom i završenom ugovoru, čak sam i dobijao čestitke. Po NBA pravilima nema pregovora pre jula, tako da do tada su samo nagađanja. Kao i svaki agent, nadam se maksimumu, jer Nikola to svakako zaslužuje. I u pogledu visine i dužine trajanja ugovora. Naravno, postoji i mogućnost da Nikola ne pregovara o promeni ugovora, da ostane i četvrtu godinu sa malim ugovorom, i potom sledećeg leta bude potpuno slobodan u izboru nove sredine. To je svakako najnepovoljniji mogući scenario za “grumenja” - objasnio je Ražnatović.

BONUS VIDEO: Novak Đoković na druženju sa novinarima

(Espreso.co.rs / Izvor: Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.