AJZEA TOMAS 2.0! Počeo je sezonu kao treća opcija, a ispostavilo se da je jedan od najvažnijih košarkaša u sezoni! (FOTO) (VIDEO)
Teri Rozir u dresu Bostona, Foto: AP

novo košarkaško čudo

AJZEA TOMAS 2.0! Počeo je sezonu kao treća opcija, a ispostavilo se da je jedan od najvažnijih košarkaša u sezoni! (FOTO) (VIDEO)

Svi vi koji ste voleli Tomasa u Bostonu i koji ste se brinuli za situaciju nakon njegovog odlaska, sada sigurno zadovoljno trljate ruke, gledajući kako T-Ro igra...

Objavljeno: 16:42h

Kada je ekipa Boston Seltiksa prošlog leta dogovorila blokbaster trejd sa ekipom Klivlenda, gde su za usluge Kajrija Irvinga u Klivlend poslati Tomas, Krauder i Žižić, malo ko je mogao da predpostavi da će Teri Rozir, uspeti da se izbori za mesto u petorci pored sjajnog Kajrija, pa čak i poziciju rezervnog organizatora igre pored Smarta, koji je poznat kao jedan od najboljih "specijalaca" u ligi.

Međutim nemili splet okolnosti koji je zadesio ekipu Bostona (Hejvord je na prvom meču za Kelte slomio skočni zglob), otvorio je mogućnost Roziru da dobije veću minutažu i ulogu u rotaciji ekipe iz Bostona. Malo po malo, Rozir je pokazivao bljeske izuzetnosti, ali njegova uloga u timu mu nije dozvoljavala da se istakne u pravoj meri.

I sve je to bilo tako negde do polovine sezone, kada je povredu zaradio i prvi plej ekipe, pa je morao da napravi pauzu od oko mesec dana. Baš tada smo imali prilike da vidimo ustvari koliko je Rozir specijalan košarkaš, jer je Teri, iako prilično neiskusan igrač, preuzeo ogromnu odgovornost na sebe i u tom periodu postizao 15.6 poena, 5 skokova i 4.5 asistencija uz izuzetno respektabilne procente šuta. Naravno, ekipa Bostona je što je najbitnije od svega, nizala uglavnom pobede u tom vremenskom rasponu.

foto: EPA / Cj Gunther

Već tada je bilo jasno pravim ljubiteljima i poznavaocima košarke, da je ekipa sve vreme imala Ajzeju Tomasa 2.0, samo nam oklnosti nisu dozvoljavale da vidimo takvu sliku nešto ranije. Kako se bližio kraj sezone, nezalečena povreda je naterala Irvinga da prerano završi sezonu i ode na operaciju.

U tom istom periodu je objavljeno da će i Markus Smart propstiti barem mesec dana zbog frakture šake, pa je još jedanput ceo teret organizacije igre Bostona pao na mlađanog Rozira. On je to izneo kao veteran i neverovatnom igrom itekako pomogao svojoj ekipi da izdrži nalete Milvokija, i obezbedi prolaz u drugi krug plej-ofa, gde se susreću sa sjajnom ekipom Filadelfije. Mnogi su se pitali da li je Boston napravio grešku kada je ušao u trejd. Sigurno je lepo dobiti Kajrija, i sigurno nije bilo teško zavoleti ga.

Ali ne samo da su dobili Irvinga, nego je u toj celoj situaciji na površinu isplivao Ajzea 2.0, iliti T-Ro koji je prikazao isti arsenal mogućnosti i poteza, kao i srce lava nalik dotadašnjem ljubimcu navijača Bostona. Ispostavilo se da je Deni Ejndž povukao "carski" potez, odlućivši da ne produži ugovor Tomasu, koji bi istekao na kraju ove sezone (punio je 30 godina, imao je problem sa kukom i očekivao je platu u vrednosti oko 27 miliona), već je odlučio da ga trejduje i za uzvrat dobije zvezdu staru samo 25 godina, čije su nepredviđene povrede iznedrile igrača skoro istih kvaliteta, kao njihova dotadašnja prva zveda tima.

foto: AP

I umesto da rizikuju i plate Tomasu traženu sumu, povukli su pravi potez i sada u ekipi imaju dva fantastična pleja, od kojih njegov direktan naslednik prima platu od samo dva miliona dolara. Za 25 miliona manje dobili su igrača koji je po igračkim kvalitetima, maltene isti Tomas. Svi vi koji ste voleli Tomasa u Bostonu i koji ste se brinuli za situaciju nakon njegovog odlaska, sada sigurno zadovoljno trljate ruke, gledajući kako T-Ro u prvom meču polufinala konferencije nosi svoj tim do prve pobeda u seriji.

BONUS VIDEO:

Delije prozivaju pesmom Novih fosila Grobare sa južne tribine

(Sever Stanković)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.