KAKO JE PARTIZAN DOŽIVEO KOLAPS?! Todorić iz prve ruke svedoči kako su finansijski propali crno-beli!
Dragan Todorić je čitavu svoju i igračku i funkcionersku karijeru u Partizanu, Foto: Saša Pavlić Koky

Objašnjenje je prosto

KAKO JE PARTIZAN DOŽIVEO KOLAPS?! Todorić iz prve ruke svedoči kako su finansijski propali crno-beli!

Najkraće rečeno - godinama su trošili više nego što su zarađivali

Objavljeno: 11:25h

Partizan se nalazi i dalje u velikim finansijskim problemima koji su ga zatekli poslednjih godina, iako se situacija poboljšava u poslednje vreme.

Višedecenijski funkcioner crno-belih, koji je praktično čitavu svoju karijeru u klubu, Dragan Todorić, od zimus je sa uloge sportskog direktora prešao na mesto savetnika predsednika kluba Ostoje Mijailovića.

Todorić, koji je bio svedok i najvećih uspeha, ali i najnižih tačaka na koje je klub pao, objasnio je zašto je došlo do finansijskog kolapsa u klubu, na veoma jednostavan način.

Dragan Todorić je objasnio kako je došlo do kolapsa kluba
Dragan Todorić je objasnio kako je došlo do kolapsa klubafoto: Saša Pavlić Koky

- Razlozi za finansijske probleme Partizana su veoma prosti. Mi smo godinama trošili više nego što smo zarađivali. Davali smo košarkašima ugovore koje nismo mogli da ispoštujemo i zato smo izgubili poverenje kod igrača i menadžera - rekao je Todorić.

On je istakao da Partizan najpre nije spremno dočekao tranziciju nakon 5. oktobra 2000. godine, ali da je tada imao sreće da su u klub ušla dva bivša asa, Predrag Danilović i Vlade Divac, koji su prema njegovim rečima uneli dosta svog novca.

Dragan Todorić je rekao da su Divac i Danilović davali svoj novac u Partizan
Dragan Todorić je rekao da su Divac i Danilović davali svoj novac u Partizanfoto: Dado Đilas

- Vlade Divac i Predrag Danilović su dosta svog novca davali u klub i to nam je bilo dovoljno da budemo na nuli ili slabijem minusu, uz prodaju igrača svakog leta. Samo što to nije trajalo doveka... Od 2011. ušli smo u velike dugove. Nismo više imali novca, a ponašali smo se kao što smo navikli. S druge strane, nismo više prodavali ni igrače, pa nismo imali nikakvu zaradu - rekao je Todorić.

Problemi su se prema njegovim rečima samo produbili zbog javnih istupa njegovog nekadašnjeg bliskog saradnika i prijatelja Duška Vujoševića.

Dragan Todorić kaže da je situacija sada daleko bolja nego pre dve godine
Dragan Todorić kaže da je situacija sada daleko bolja nego pre dve godinefoto: Saša Pavlić Koky

- Takođe, došlo je i do problema sa javnim preduzećima, pošto u jednom trenutku i komunikacija sa državnim vrhom nije bila kako treba - rekao je Todorić koji ističe da nije bilo realno da se suprotstave Crvenoj zvezdi koja je u prethodnim godinama uspostavila dominaciju.

- U poslednje dve godine poslujemo racionalnije. Zato i nemamo dobre rezultate, jer nismo u mogućnosti da mnogo plaćamo igrače. Sadašnja uprava na čelu sa predsednikom Ostojom Mijailovićem je veoma ambiciozna. Mnogo stvari je urađeno od njegovog dolaska i verujem da Partizan očekuju bolji dani - dodao je Todorić.

BONUS VIDEO: Isključeni Suma napušta igru 157. Večitom derbiju

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.