ĆAO, VESTBRUČE! Juta poslala Oklahomu kući, Toronto u Vašingtonu do polufinala, Oladipo izborio odlučujući duel sa Lebronom! (FOTO) (VIDEO)
Foto: AP

NBA LIGA, PLEJ-OF

ĆAO, VESTBRUČE! Juta poslala Oklahomu kući, Toronto u Vašingtonu do polufinala, Oladipo izborio odlučujući duel sa Lebronom! (FOTO) (VIDEO)

Toronto čeka pobednika serije između Klivlenda i Indijane, dok Filadelfija čeka boljeg iz duela Boston-Milvoki. Na Zapadu se znaju dva polufinalna para: Hjuston - Juta i Golden Stejt Voriors - Nju Orleans Pelikans

Objavljeno: 12:35h

Poznata su još dva polufinalista po konferencijama u NBA ligi.

Na Zapadu, Juta je ukupnim rezultatom 4:2 eliminisala Oklahomu. U poslednjem meču u Solt Lejk Sitiju, Džezeri su u neizvesnom meču zabeležili odlučujući trijumf, najviše zahvaljujući Donovanu Mičelu, koji je briljirao sa 38 poena, od čega čak 22 u trećoj četvrtini. Derik Fejvors je dodao 13 poena, dok je Rudi Gober uz 12 koševa imao i 13 uhvaćenih lopti.

foto: AP

Na drugoj strani Rasel Vestbruk je zabeležio 46 poena, 10 skokova i pet asistencija za Tandere, a zapažen je bio i Stiven Adams sa dabl-dabl učinkom od 16 koševa i 13 skokova. Podbacio je Pol Džordž sa samo pet poena.

Juta će u polufinalu igrati protiv Hjuston Roketsa.

foto: AP

Toronto se plasirao u polufinale Istoka, trijumfom protiv Vašingtona rezultatom 4:2, a sinoć su Reptorsi slavili u prestonici SAD. Junak trijumfa bio je Kajl Lauri, koji je 13 od svoja 24 poena ubacio u poslednjem kvartalu. Jonas Valančiunas dodao je 14 koševa i 12 skokova.

Najzapaženiji kod domaćih bili su Bredli Bil sa 32 poena i Džon Vol, koji je ostvario učinak od 23 poena, pet skokova i osam asistencija.

Majstorica će se igrati u duelu izneđu Klivlenda i Indijane. Šesti meč u Indijanapolisu pripao je Pejsersima koji su deklasirali Kavse. Briljirao je Viktor Oladipo, koji je ostvario tripl dabl-učinak (28 poena, 13 uhvaćenih lopti i 10 asistencija). Domantas Sabonis je ubacio 19, a Daren Kolison 15 za pobednički sastav.

Kod gostiju iz Ohaja bolji od ostalih bio je LeBron Džejms sa učinkom od 22 poena, pet skokova i sedam asistencija.

Istok:

Vašington – Toronto 92:102 (2:4 u seriji)

Indijana – Klivlend 121:87 (3:3 u seriji)

Zapad:

Juta – Oklahoma 96:91 (4:2 u seriji)

BONUS VIDEO: Loptica od 155 km/h ga udarila u PRAVO U GLAVU!

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.