SENZACIJA! Žalgiris izbacio Olimpijakos i plasirao se na F4 u Beogradu! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Fonet

EVROLIGA, TOP 8

SENZACIJA! Žalgiris izbacio Olimpijakos i plasirao se na F4 u Beogradu! (FOTO) (VIDEO)

Žalgiris će u polufinalu igrati sa pobednikom okršaja Fenerbahčea i Baskonije

Objavljeno: 21:43h

Košarkaši Žalgirisa prvi su učesnici fajnal-fora u Beogradu. Oni su pobedom od 3:1 nad grčkim Olimpijakosom 101:91 - u četvrtfinalnoj seriji, izborili učešće na završnom turniru Evrolige.

Pokazalo se da je presudila prva utakmica u Pireju, koju su Litvanci zasluženo rešili u svoju korist, a na dva meča u svom Kaunasu nisu dozvolili grčkom timu da ih ozbiljnije ugrozi.

Prva četvrtina završena je minimalnom prednošću domaćih, ali je Žalgiris u nekoliko navrata imao ubedljivo vođstvo. .

Odluka je pala u drugom periodu, tada su se razgoropadili košarkaši Šarunasa Jasikevičijusa i posle rezultata 29:27, napravili su seriju od 14:0 kojoj su i prelomili meč. Svi pokušaji Olimpijakosa da se vrati u utakmicu, nisu urodili plodom, na poluvreme se otišlo sa 51:37 za Žalgiris.

Ekipa Žalgirisa nije popuštala ni u drugom poluvremenu, koje su obeležili pokušaji za tri poena na obe strane. Najviše što su gosti prišli bilo je na -11, u 25. minutu 59:48, a onda je usledila serija 14:3, kojom su sve nade Pirejaca pokopane. Sjajan u tom periodu bio je Edgaras Ulanovas, posle čije je trojke bilo 23 poena razlike.

Gosti su u prva četiri minuta poslednje četvrtine napravili skor 15:5, ali je Žalgiris, preciznim šutevima sa linije penala, odbio njihov napad. Trojka Vajta na tri minuta pre kraja podigla je publiku na noge i odvela domaće ponovo na +15, 91:76. Do kraja meča Olimpijakos je uspeo, zahvaljujući Vasilisu Spanulisu, da smanji razliku i ublaži poraz, ali slaba je to uteha za tim koji je planirao uspon na vrh Evrope.

Ulanovas je uz 20 koševa uhvatio i devet lopti, dok je Kevin Pangos postigao 21 poen i imao 4 asistencije. Dvocifren je bio i Tupan sa 11 poena. Vasa Micić je odigrao još jednu dobru utakmicu u ovoj seriji, ubacio je 9 poena za nešto više od 20 minuta na parketu.

Kod gostiju je najefikasniji bio Spanulis sa 19 poena i 6 asistencija, Strelnieks je dodao 17 koševa, a Papanikolau 15. Dvocifren broj poena imali su i Vilčer 12 i Roberts 10.

Legendarni Šarunas Jasikevičijus je naposletku zaplakao!

Žalgiris će u polufinalu igrati sa pobednikom okršaja Fenerbahčea i Baskonije.

BONUS VIDEO:

Milan Borjan odgovara na uvrede Grobara

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.