BJELICA ČEKA PONUDE: Može da bira gde će da nastavi u NBA, ali Minesota je ta koja će dati poslednju reč! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Reuters, Espreso ilustracija

srpski as je "ograničeno slobodan"

BJELICA ČEKA PONUDE: Može da bira gde će da nastavi u NBA, ali Minesota je ta koja će dati poslednju reč! (FOTO) (VIDEO)

Posle ispadanja u prvom kolu plej-ofa od Hjustona, "Timbervulfsi" su na produženom odmoru, a srpski as ima šansu da promeni klub, ukoliko to želi. Ipak, ne zavisi sve od njega

Objavljeno:

Nemanja Bjelica je završio treću NBA sezonu u dresu Minesote.

Posle ispadanja u prvom kolu plej-ofa od Hjustona, "Timbervulfsi" su na produženom odmoru, a srpski as ima šansu da promeni klub, ukoliko to želi.

On postaje "ograničeno slobodan agent", što znači da može da pregovara sa drugim timovima, ali u isto vreme Minesota ima pravo da izjednači ponudu konkurencije i zadrži ga u svom sastavu.

To će se sve odvijati u julu mesecu, a evo ko bi možda mogao sebi da priušti Bjelicu.

Nemanja je ove sezone prihodovao nešto manje od četiri miliona dolara, a za tri takmičarske godine preko 11 miliona.

Za sezonu 2018/19, najviše prostora u budžetu imaće Los Anđeles Lejkersi, Filadelfija, Dalas, Čikago, Sakramento i Atlanta. Ipak, ostaje pitanje da li će i pomenuti klubovi biti zainteresovani. A, ako budu, to znači da će ući u bitku sa "Vukovima" oko srpskog reprezentativca.

foto: AP/Rich Pedroncelli

Što se tiče ostalih timova, oni su u krizi sa "seleri kepom", pa će morati da produžavaju ugovore sa glavnim košarkašima.

Kroz manje od tri meseca saznaćemo da li će Bjelica ostati u Minesoti ili postati "Jezerdžija", "Maverik", "King"...

BONUS VIDEO: Milan Borjan i Snežana Borjan poljubac posle Večitog derbija

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.