PROCES JE POČEO I NE DA SE ZAUSTAVITI: Voriorsi i Fila u polufinalu, i dalje pršti između Kelta i Jelenova! (VIDEO)
Džoel Embid je predvodio Filu do polufinala Istoka, Foto: AP

Embid nezaustavljiv

PROCES JE POČEO I NE DA SE ZAUSTAVITI: Voriorsi i Fila u polufinalu, i dalje pršti između Kelta i Jelenova! (VIDEO)

Još dve ekipe su se plasirale u polufinale svojih konferencija

Objavljeno: 09:10h

Golden Stejt i Filadelfija su iskoristili svoje meč lopte, odmah pošto su ih dobili.

Aktuelni šampion je posle malog opuštanja u Teksasu u četvrtom meču, odmah po povratku u svoju "Orakl arenu" savladao San Antonio 99:91 i stigao do četvrte pobede u seriji i prolaska u polufinale.

Nije ovo bila rutinska pobeda Voriorsa, pogotovo kada su u poslednja dva minuta gosti smanjili na minus dva, ali je onda Drejmond Grin uzeo stvar u svoje ruke i sve je bilo rešeno.

Tandem sa Ol stara, Klej Tompson - Kevin Durent, opet je bio najefikasniji sa 24, odnosno 25 poena, dok je pomenuti Grin ubacio 17, uz 19 skokova i 7 asistencija.

Oldridž je kao i tokom čitave sezone bio glavna karika kod Sparsa sa 30 poena, a pokušao je da ga prati Mils sa 18.

Golden Stejt ide sada na Nju Orleans u polufinalu konferencije, a postoji mogućnost da do kraja te serije se i na parket vrati i Stef Kari.

U Filadelfiji je opšta euforija, jer ne samo da je lokalni tim u plej-ofu, već je stigao i do polufinala istočne konferencije. A ko bi to rekao za ekipu koja je pre dve godine imala samo 10 pobeda za celu sezonu.

Sada su, na kraju kako ispada, lako izašli na kraj sa Majamijem, pošto su u petom susretu slavili 104:91 i u atmosferi opšteg slavlja stigli do četvrtog trijumfa nad "vrelinom" u seriji.

A za sve ovo zasluge idu novom velikom tandemu NBA lige, Džoelu "Procesu" Embidu, i jednom od najboljih "rukija" koji se pojavio u ovoj deceniji, Benu Simonsu.

I zbog njih dvojice ponovo je "krem de la krem" američkog džet-seta u prvim redovima na tribinama, od političara, glumaca, repera i drugih sportista.

"Proces" se sada zaustavio na 19 poena, a Simons na 14, dok je najefikasniji bio Ridik sa 27. Dario Šarić je postigao 8.

Goste je pokušao da pogura Olinik sa 18 koševa, ali falio je bolji učinak Dragića (15), Tajler Džonson je postigao 16.

U duelima Bostona i Milvokija i dalje pršti na sve strane, a sada su posle dve uzastopne pobede Baksa na domaćem terenu, uzvratili trijumfom Seltiksi i trenutno vode 3:2 u seriji.

Do trijumfa "kelte" je predvodio najiskusniji u timu, u odsustvu Irvinga i Hejvorda, Al Horford koji je shvatio da je ovo bio meč u kome bi on trebalo da povuče ekipu i odradi najteži deo posla, i to je uradio sa 22 poena i 14 skokova.

Još kada mu se sa klupe pridružio takođe nešto iskusniji Markus Smart koji je odigrao prvi meč posle meseci i meseci oporavka te odmah ubacio 9 poena, ali i udelio ključnu asistenciju na utakmici između tri protivnička igrača.

Od ostalih igrača, Rozije je ubacio 16, a Braun 14. U ekipi gostiju, opet "prva violina" Midlton sa 23, 17 je ubacio Džabari Parker, a po 16 su dali Adetokumbo i Bledso.

NBA plej-of, rezultati:

Boston - Milvoki 92:87 (3:2)

Filadelfija - Majami 104:91 (4:1)

Golden Stejt - San Antonio 99:91 (4:1)

BONUS VIDEO: Radnički - Zemun, borba za titulu na Crvenom krstu

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.