SIMONS SRUŠIO MEDŽIKA I REKORD STAR 38 GODINA! Filadelfija na korak od polufinala, Nju Orleans počistio Portland, Minesota ostvarila prvu plej-of pobedu još od 2004.! (FOTO) (VIDEO)
Ben Simons je postao prvi ruki još od Medžika Džonsona 1980. godine koji je ostvario tripl-dabl u plej-of utakmici, Foto: Reuter

nba liga, plej-of

SIMONS SRUŠIO MEDŽIKA I REKORD STAR 38 GODINA! Filadelfija na korak od polufinala, Nju Orleans počistio Portland, Minesota ostvarila prvu plej-of pobedu još od 2004.! (FOTO) (VIDEO)

Nemanja Bjelica odigrao je svega dva minuta i za to vreme zabeležio samo jedan skok

Objavljeno:

Košarkaši Nju Orleansa su prvi tim koji se plasirao u narednu fazu plej-ofa košarkaške NBA lige, nakon što su u noći između subote i nedelje savladali Portland i u četvrtom meču.

Fenomenalni Nju Orleans je "počistio" Portland u ovoj seriji. Nisu im pružili nikakvu nadu u četiri utakmice. Meč koji je počeo u subotu u večernjim časovima, a završen u nedelju u ranim jutarnjim, obeležio je magični Entoni Dejvis.

Visoki centar je meč završio sa fantastičnih 47 poena i 11 skokova, dok je Džru Holidej imao 41 poen. U Portlandu se istakao Si-Džej Mekalum sa 38 postignutih poena.

 Džimi Batler je predvodio pobednički sastav sa 28 postignutih poena
Džimi Batler je predvodio pobednički sastav sa 28 postignutih poena foto: AP

Minesota je uspela da zabeleži prvu pobedu u plej-ofu nakon 2004. godine. Hjuston je u nekoliko perioda tokom utakmice uspevao da dođe do vođstva, a najviše je iznosilo četiri poena i to krajem prve četvrtine. Minesota je od druge četvrtine počela da igra bolje i na kraju stigla do zaslužene pobede.

Džimi Batler je predvodio pobednički sastav sa 28 postignutih poena, dok je Nemanja Bjelica odigrao svega dva minuta i za to vreme zabeležio samo jedan skok. Džejms Harden je meč završio sa 29 poena u ekipi Hjustona.

Filadelfija Seventisiksersi su u subotu uveče uspeli da povećaju svoju prednost u ukupnom skoru protiv Majamija na 3:1. Simons je zabeležio novi tripl-dabl u ovoj sezoni: 17 poena, 13 skokova i 10 asistencija, dok je najefikasniji u njegovom timu bio Džej-Džej Redik sa 24 poena. U Majamiju se istakao Dvejn Vejd sa 20 poena.

Meč je obeležio upravo Ben Simons koji je postao prvi ruki još od Medžika Džonsona 1980. godine koji je ostvario tripl-dabl u plej-of utakmici.

Majami – Filadelfija 102:106 (1:3 u seriji)

Nju Orleans – Portland 131:123 (4:0 u seriji)

Minesota – Hjuston 121:105 (1:2 u seriji)

Juta – Oklahoma 115:102 (2:1 u seriji)

BONUS VIDEO:

Radnički - Zemun, borba za titulu na Crvenom krstu

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.