Moćni Mirotić spremio metlu raspalom Portlandu! Proces je nastavljen i u Majamiju! Sparsima nije bilo do košarke posle Popove tragedije! (VIDEO)
Nikola Mirotić postavio rekord karijere u plej-ofu, Foto: AP

NBA plej-of

Moćni Mirotić spremio metlu raspalom Portlandu! Proces je nastavljen i u Majamiju! Sparsima nije bilo do košarke posle Popove tragedije! (VIDEO)

Vesti večeri su povratak Embida i Mirotićev rekord karijere

Objavljeno: 10:32h

Golden Stejt i Nju Orleans su spremil metlu San Antoniju i Portlandu, dok se Filadelfija osvetila Majamiju, i napravila brejk u gostima.

U danu kada u Teksasu nikome nije bilo do košarke zbog porodične tragedije trenera Sparsa Grega Popovića kome je preminula supruga, domaći tim je poražen od aktuelnih šampiona i treći put u seriji 110:97.

Izašli su igrači domaćeg tima na parket i dali sve od sebe, želeći na neki način da što boljom igrom na neki način pruže utehu svom treneru, ali jasno je bilo da nikome u hali, a i van nje nije nije bilo do košarke i utakmice.

To su iskoristili Voriorsi koji su bili koncentrisaniji na meč, iako i oni u jednom momentu nisu znali kako da se ponašaju, što su i priznali u izjavama posle meča.

Sparse je umesto odsutnog Popovića predvodio njegov prvi asistent Etore Mesina.

U pobedničkoj ekipi je udarna igla bio Kevin Durent sa 26 poena i 9 skokova i 6 asistencija, a pratili su ga Tompson sa 19 poena i Livingston sa 16, a još trojica igrača su bila dvocifrena, Igudala (10), Grin (10), Kuk (12).

U Sparsima je najbolji bio Oldridž sa 18 poena, Parker je postigao 16, a Mils 14.

Sa dolaskom plej-ofa igra Portlanda se potpuno raspala, ili je možda bolje reći da je Nju Orleans zaigrao na nivou ekipe koja ima šampionske aspiracije i sada je na pragu da eliminiše treći tim Zapada u ligaškom delu takmičenja.

Posle dva brejka u gostima, Pelikansi su rasturili i kod kuće Trejlblejzerse 119:102, a interesantno je da su u svakoj utakmici imali igrača koji je odigrao partiju sa 30 i više poena, te tako pokazali kakvu raznovrsnost u ekipi imaju.

U prvom meču je to bio Dejvis, u drugom Holidej, a sada je čast da dobije ovacije navijača na tribinama pripala Nikoli Mirotiću koji je sa 30 postignutih poena postavio rekord karijere.

Španac crnogorskog porekla je bio briljantan na parketu i jasno je koliko se sjajno uklopio u tim iz Luizijane u koji je trejdovan tokom sezone. Uz njega odličan je bio i Entoni Dejvis sa 28 poena, a po 16 su postigli Rondo i Holidej.

Kod gostiju iz Portlanda najbolji Mekolum sa 22 koša, Aminu je postigao 21, Lilard 20, dok je Jusuf Nurkić postigao samo 5 koševa i to je jedan od razloga poraza sigurno.

Filadelfiji se vratio najbolji igrač Džoel Embid i od tog trenutka se znalo da se loše piše Majamiju, iako je domaćin. Bilo je varnica u prva dva meča u Filadelfiji, pa su zato Siksersi imali ekstra motiv da pobede na Floridi i vrate brejk što su i učinili 128:108.

Imao je malih problema sa zaštitnom maskom na licu "Proces" u svom debiju u plej-ofu, ali ga to nije zaustavilo da nemilosrdno postiže poene kojih je na kraju bilo 23 na njegovom kontu.

A kada ima svoje evropske pomoćnike jasno je zašto baš Siksersi važe za ekipu za koju se očekuje da bude najbolja na Istoku i igra veliko finale.

Dario Šarić i Marko Belineli su postigli po 21 poen, dok je fantastični ruki Ben Simons postigao 19 poena, skupio 12 skokova i podelio 7 asistencija.

Sa druge strane, kod domaćina Goran Dragić je konačno počeo da igra kao što je igrao tokom većeg dela sezone i ubacio 23 poena uz 8 asistencija, pomoć je stigla od Džastisa Vinsloua sa 19, ali nedostajali su "vrelini" učinci Vejda i Olinika.

NBA 1. runda plej-ofa:

Majami - Filadelfija 128:108 (1:2)

Nju Orleans - Portland 119:102 (3:0)

San Antonio - Golden Stejt 97:110 (0:3)

BONUS VIDEO: Roditelji izvlače deci živu glavu u tuči na Večitom derbiju

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.