ZEMLJA KOŠARKE, ALI I ZEMLJA LOPOVA! Ukradene patike i dres Radivoja Koraća! (FOTO) (VIDEO)
Radivoj Korać, Foto: Printscreen/Youtube/Milan Tasic

skandalozno!

ZEMLJA KOŠARKE, ALI I ZEMLJA LOPOVA! Ukradene patike i dres Radivoja Koraća! (FOTO) (VIDEO)

Šta sve ljudi sebi neće dozvoliti... Nestalo je pravo parče košarkaške istorije

Objavljeno:

Neverovatna stvar se dogodila u Ulici Zdravka Čelara, gde su ukradene poslednje patike i dres legendarnog Radivoja Koraća!

Iz prostorija OKK Beograd, za sada nepoznati napadač uzeo je nešto što je vrlo važan deo košarkaške istorije.

- Nama je to nestalo od 2015. do 2017, kada smo se selili sa jedne na drugu, a zatim i na treću lokaciju na kojoj smo sada. To nije ukradeno iz prostorija našeg kluba, već nam je pri seljenju to neko uzeo - kaže proslavljeni košarkaški stručnjak Vlade Đurović, prenosi Blicsport.

foto: Filip Plavčić

- Mi smo se prvo iz “Pionira”, u kojem smo imali svoje prostorije, selili, zatim smo imali sedište u Braći Krsmanović, a onda smo stvari, pre nego što smo se doselili u Zdravka Čelara, ostavili u jednom kafiću koji je u vlasništvu Dejana Dimitrijevića, bivšeg direktora našeg kluba. Po ulasku u sadašnje prostorije napravili smo popis stvari i utvrdili da je sve tu osim već pomenutog dresa i patika. Tu je levica koja je izlivena u bronzi, pehari koje je 1963. osvojio OKK Beograd, ali ne i patike i dres koje je Korać nosio u reprezentaciji - rekao je Đurović.

- Krivo nam je što se to dogodilo. To je deo istorije i treba da ostane u trofejnoj sali kako bi generacije učile ko je Korać i koliki je trag u košarci ostavio. Nama je ostao jedan njegov dres iz vremena kada je igrao za Padovu, ali on je u lošem stanju, dotrajao je i nije reprezentativan za izlaganje. Zato nam je od izuzetne važnosti da nađemo dres iz reprezentacije i patike kako bismo ih opet izložili u našoj trofejnoj sali - navodi on.

- Mi smo pre četiri meseca podneli prijavu, ali i dalje tapkamo u mestu i nema nikakvih pomaka u istrazi. Nama preostaje samo da čekamo i da se nadamo da će se stvari pojaviti. Još jednom bih zamolio sve da nam, ukoliko imaju bilo kakve informacije, jave - zaključio je Đurović

BONUS VIDEO: Roditelji izvlače deci živu glavu u tuči na Večitom derbiju

(Espreso.co.rs / Blicsport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.