Armejcima je Beograd na jedan korak od Moskve, Real rasterao Zečeve u Atini! (VIDEO)
Foto: EPA/Maxim Shipenkov

Moskovljani sigurni

Armejcima je Beograd na jedan korak od Moskve, Real rasterao Zečeve u Atini! (VIDEO)

Sigurnom igrom CSK je stigao na korak do završnice u Beogradu

Objavljeno: 22:49h

U drugom meču nokaut runde Evrolige, između ekipe CSKA i Himkija, pobedila je ekipa Reala rezultatom 89:84, i povela sa 2:0 u seriji.

U prilično izjednačenoj utakmici na poluvreme se otišlo prednošću ekipe Himkija 45:43. U nastavku meča smo gledali izuzetno zanimljivu košarku, u kojem su igrači CSK-a uspeli da preuzmu vodjstvo, i da ga do kraja meča zadrže i pobede rezultatom 89:84.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Serhio Rodrigez sa 26 poena i 10 asistencija a glavni pomoćnici su mu bili Kori Higins sa 19 poena i Otelo Hanter sa 14 poena i 7 skokova. Iako se u ekipi CSK samo šest igrača upislo u strelce, to je bilo dovoljno za drugu pobedu u seriji nad Himkijem. U ekipi Himkija najefikasniji je bio Amerikanac Gil Entoni sa 24 poena dok je Aleksej Šved zabeležio 12 poena i 7 asistencija. Ovom pobedom Real je došao na samo korak do prolaza u fajnal for u Beogradu.

U drugoj utakmici večeri sastali su se Panatinaikos i Real Madrid, a na kraju je pobedu i brejk izvojevala gostujuća ekipa Reala rezultatom 89:82. Panatinaikos je dobro otvorio meč, držao prednost celo prvo poluvreme pa se na pauzu otišlo rezultatom 40:36. Međutim Real je u trećoj četvrtinni ubacio u petu brzinu i uspeo da preuzme kontrolu nad mečom, pa je ovaj period igre dobio u svoju korist rezultatom 32:21.

Na kraju su taj ''momentum'' preneli i u poslednju deonicu igre, i sigurnom igrom priveli meč kraju, uzevši važan brejk na teškom gostovanju. U ekipi Reala najefikasniji je bio Felipe Rejes sa 18 poena a Džej-Si Kerol je na svoj saldo upisao 17 poena.

U poraženoj ekipi najviše se istakao Majk Džejms sa 20 poena i šest asistencija, dok su mu pomoć na terenu bili Nik Kalates sa 12 poena i pet asistencija i Ejdrien Pejn sa 13 poena. Ovom pobedom Real je uzeo važan brejk i izjednačio rezultat u seriji koja se sad seli u Madrid.

Rezultati:

CSKA Moskva - Himki 89.84 - (2:0 u seriji) Panatinaikos - Real Madrid 82:89 - (1:1 u seriji) Olimpijakos - Žalgiris 1:0 u seriji Fenerbahče - Baskonija 1:0 u seriji

BONUS VIDEO: Roditelji izvlače deci živu glavu u tuči na Večitom derbiju

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.