Šampion smanjuje broj stranaca u ligi: Vreme je da nas naši talenti izvuku iz blata! (FOTO) (VIDEO)
Košarka, Foto: Nebojša Mandić

sviđa li vam se ideja?

Šampion smanjuje broj stranaca u ligi: Vreme je da nas naši talenti izvuku iz blata! (FOTO) (VIDEO)

Broj stranaca u klubovima bi prvo bio smanjen sa šestorice na četvoricu, sa željom da taj broj bude smanjen na trojicu od sezone 2019/20

Objavljeno:

Košarkaški šampion Makedonije MZT Skoplje pokrenuo je inicijativu za smanjenje broja stranih igrača u makedonskim klubovima.

Kako se navodi, "loši rezultati omladinskih nacionalnih selekcija i fakt što je seniorska repezentacija spala na to da igra u najnižem takmičenju FIBA" su deo razloga za incijativu za smanjenje broja stranih košarkaša.

Prema inicijativi MZT, broj stranaca u makedonskim klubovima bi prvo bio smanjen sa šestorice na četvoricu, sa intencijom da taj broj bude smanjen na trojicu od sezone 2019/20.

- Verujemo da je krajnje vreme da se redukuje prisustvo stranih igrača u u prvoligaškim klubovima, kako bi veću šansu dobili makedonski talenti, koji bi nas izvukli iz blata u kojem se nalazimo - navodi šestostruki makedonski šampion.

To bi, ističe se, bio prvi korak nas putu ka rehabilitaciji makednske košarke na klupskom i reprezentativnom planu, koji je, ocenjuje se, daleko od vremene kada je Makedonija bila četvrta u Evropi, a MZT sedmi u regioanlnoj Jadranskoj ligi (ABA).

- Verujemo da je krajnje vreme da se redukuje prištvo stranih igrača u u prvoligaškikm klubovima, kako bi veću šansu dobili makedonski talenti, koji bi nas izvukli iz blata u kojem se nalazimo - navodi šestostruki makedonski šampion.

U upravi MZT Skoplje očekuju da če inicijativa tog kluba ubrzo prerasti u zajednički zahtev Makedonskoj košarkaškoj federaciji, uz koncenzus svih koji žele dobro košarci u Makedoniji.

BONUS VIDEO: Roditelji izvlače deci živu glavu u tuči na Večitom derbiju

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.