PORUKA IZ PODGORICE: Kapacitet Morače, budžet i ostali uslovi Evrolige - to je rešena stvar! Negativne vesti stižu iz Beograda!
Dragan Bokan i Milo Đukanović na trećem meču finalne serije ABA lige, Foto: aba-liga.com

Već rade na tome

PORUKA IZ PODGORICE: Kapacitet Morače, budžet i ostali uslovi Evrolige - to je rešena stvar! Negativne vesti stižu iz Beograda!

Prvi čovek podgoričkog kluba najavljuje da ne bi trebalo da bude problema da taj tim učestvuje u Evroligi

Objavljeno: 12:55h

Uveliko traju, a i trajače sve dok ne bude donesena konačna odluka o tome da li će Budućnost igrati u Evroligi ili neće, bez obzira na to što je na terenu izborila plasman.

Još i pre nego je podgorički tim osvojio titulu u ABA ligi i samim time obezbedio učešće u elitnom klupskom takmičenju, počele su priče o propozicijama koje ovaj klub ne ispunjava da bi igrao.

Iz Evrolige su u pismu crnogorskim medijima jasno istakli koje uslove mora da ispuni jedan klub da bi dobio jednogodišnju licencu za učešće, a ostali su sami izveli zaključak da hala Morača ne ispunjava jedan, kao i da je potreban izuzetno veliki budžet.

Dragan Bokan, predsednik Budućnosti
Dragan Bokan, predsednik Budućnostifoto: Printscreen/Youtube

Prvi čovek Podgoričana sa druge strane je u izjavi za "RTCG" istakao da će svi ti problemi biti rešeni, kao i da je već razgovarao sa prvim čovekom Evrolige, Đordijem Bertomeuom.

- Sve je u rukama KK Budućnost, Podgorice i Crne Gore. Prema tome, što se tiče kapaciteta 'Morače', finansija kluba i svih ostalih uslova - to je rešena stvar. Imamo rešenje i za garancije prvoklasnih banaka. Siguran sam da će Podgorici biti potrebna najbolja moguća organizacija - rekao je Bokan uz dodatak da je već zakazan sastanak sa čelnicima Evrolige.

- Ne želim da otkrivam detalje razgovora sa Evroligom jer znam da će se zloupotrebljavati, pa želim da budem jako precizan i oprezan. Javnost će biti blagovremeno informisana. Sve ide kako treba - dodao je Bokan.

Dragan Bokan kaže da sve negativne vesti stižu iz Beograda
Dragan Bokan kaže da sve negativne vesti stižu iz Beogradafoto: Printscreen/Youtube

On je naveo da sve negativne vesti stižu iz Beograda.

- Sve negativne informacije u vezi Evrolige koje ne idu u prilog košarci u Crnoj Gori stižu iz Beograda. Razgovarao sam sa Đordijem Bertomeuom (izvršnim direktorom Evrolige), koji nam je čestitao osvajanje ABA lige i plasman u Evroligu.

Bokan je istakao i da će sledeće sezone Budućnost imati možda i najjači tim u svojoj istoriji.

- Ako Budućnost želi da igra Evroligu treba da ima respektabilan tim i siguran sam da će ga imati i siguran sam da će KK Budućnost možda sledeće sezone imati najjači tim u istoriji.

BONUS VIDEO: LOŽENJE U MORAČI: Čelnici Budućnosti vode navijanje

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.