Lebron pritisnuo dugme za dominaciju! Minesota se raspala, samo je Bjelica bio vrhunski! U Oklahomi se čuo džez, umesto grmljavine! (VIDEO)
Lebron Džejms je bio dominantan u duelu sa Indijanom, Foto: EPA/Larry W Smith

Biće još vatre

Lebron pritisnuo dugme za dominaciju! Minesota se raspala, samo je Bjelica bio vrhunski! U Oklahomi se čuo džez, umesto grmljavine! (VIDEO)

Biće, biće vatre već u 1. rundi plej-ofa, to je jasno posle drugih utakmica u seriji

Objavljeno: 09:34h

Situacija je zahtevala da Lebron Džejms izvuče svoju najbolju igru u drugom meču protiv Indijane, i to je i uradio, te je sprečio da Klivlend doživi i drugi poraz na svom terenu na samom startu serije, te već tako dođe na pola puta od ispadanja.

Kavalirsi su u još jednoj uzbudljivoj utakmici uzvratili Pejsersima 100:97 i izjednačili na 1:1 u seriji, te će putovati u Indijanapolis da nadoknade brejk u naredna dva meča.

"Kralj" je bio skoro pa savršen na ovom meču, a umalo je srušio i rekord Peđe Stojakovića po broju uzastopnih poena koje je postigao za svoju ekipu na samom početku.

Džejms je ubacio prvih 16 poena za Kavse, a bivši srpski košarkaš je za Nju Orleans svojevremeno ubacio prvih 20 poena.

Ipak, kao i čitave ove sezone ostatak ekipe nije pratio dovoljno svog lidera, pa su umalo uprskali sve, pogotovo kada je Oladipo na nešto manje od pola minuta pre kraja utakmice promašio otvoren šut za tri poena kojim bi doneo izjednačenje u meču.

Za Tajrona Lua je još jedan problem što je Kevin Lav maltene već po opravku opet zaradio povredu, u pitanju je prst na šaci koju je slomio ove sezone, te je zato poslednja skoro četiri minuta utakmice presedeo na klupi.

Što se statstike tiče, ona kaže ovako - Lebron je postigao 46 poena i uhvatio 12 lopti, dvocifreni uz njega još samo Lav sa 15 i Kajl Korver sa 12 poena. Kod gostiju 22 koša Oladipa, 18 Tarnera i 16 Kolisona, a podbacio je Bojan Bogdanović sa svega 8 poena.

Minesota se raspala u drugom susretu protiv Hjustona u Teksasu 102:82, ali je zato zablistao naš Nemanja Bjelica koji je dobio mnogo veću minutažu, kao i ostali rezervisti kada je trener video da je utakmica rešena već na poluvremenu.

Srpski košarkaš je postigao 16 poena za 19 minuta na terenu, uz šut iz igre 5/9, a imao je i 8 skokova i po dve asistencije i ukradene lopte. Jedina dvojica još dvocifrenih uz njega bili su Vigins sa 13 poena i Batler sa 11.

Nemanja Bjelica je bio odličan protiv Hjustona
Nemanja Bjelica je bio odličan protiv Hjustonafoto: EPA/Larry W Smith

A velika je šteta za "vukove" što nisu iskoristili očajno veče koje je imao Džejms Harden koji je susret završio sa svega 12 poena. Gotovo neverovatno zvuči da prvi favorit za MVP titulu ima šut iz igre 2/18.

Ali zato je sve to nadoknadio Kris Pol koji je dobio i ovacije domaće publike zbog jednog svog koša, od 27 poena koliko ih je postigao, a sakupio je i 8 asistencija. Odličan je bio i Kapela sa 15 i Grin sa 21.

Juta je uspela da iznenadi Oklahomu u gostima 102:95 i izjednači u seriji što se malo ko nadao da bi se moglo dogoditi.

Iako je bio povređen ruki Donovan Mičel je hteo još jednom da se dokaže u direktnom okršaju sa Raselom Vestbrukom, čiji je on naslednik prema mišljenjima šire javnosti, i bogami, ne da je to učinio nego je razbio idola.

Ubacio je 28 poena uprkos tome što je za tri poena promašio svih 7 šuteva, a kada se na to doda i partija karijere u plej-ofu Derika Fejvorsa 20 poena i 16 skokova, te 22 poena Rubija i dabl-dabl Gobera - 15 skokova i 13 poena, jasno je zašto je Oklahoma slušača džez umesto grmljavine.

U redovima tandera su podbacili Pol Džordž i Stiven Adams, Vestbruku je nedostajao skok za tripl-dabl, 19 poena i 13 asistencija, a odmah uz njega bio je Karmelo Entoni sa 17 poena.

NBA, 1. runda plej-ofa:

Klivlend - Indijana 100:97 (1:1)

Hjuston - Minesota 102:82 (2:0)

Oklahoma - Juta 95:102 (1:1)

BONUS VIDEO: SLUČAJNOST ILI GREŠKA U MATRIKSU? Da li je moguće da se u NBA dešavaju ovakve situacije?

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.