Bogdan sa tribina pomogao Feneru da povede protiv Baskonije! Herojska partija Žalgirisa u Pireju! (VIDEO)
Meč Fenerbahče-Baskonija, Foto: EPA/Erdem Sahin

Počelo doigravanje u evroligi

Bogdan sa tribina pomogao Feneru da povede protiv Baskonije! Herojska partija Žalgirisa u Pireju! (VIDEO)

Izabranici Željka Obradovića izvojevali pobedu protiv neugodnog protivnika dok je Žalgiris napravio brejk

Objavljeno: 22:47h

U prvom meču između Fenerbahčea i Baskonije tim Željka Obradovića je ostao hladne glave i uspeo da ostvari izuzetno važnu pobedu - 82:73. U prepunoj Ulker Sport dvorani, igrači Fenerbahčea su nadigrali svog protivnika u svim elemetima igre, demonstrirajući hladnokrvnost kontrolišući meč tokom celog njegovog toka.

U pobedničkoj ekipi su se najviše istakli Bred Vonamejker sa 15 poena, Jan Veseli i Džejms Nanali sa po 13 poena dok je Kostas Solukas postigao 10 poena i udelio 11 asistencija svojim saigračima. Naš Nikola Kalinić je imao mlaku partiju sa 4 postignuta poena, 3 skoka i po asistenciju i ukradenu loptu. U ekipi Baskonije najefikasniji su bili Tornike Šengaila sa 16 poena, Rodrigo Bobua sa 13 poena i Luka Vildoza sa 11 poena.

Utakmicu sa tribina je pratio i Bogdan Bogdanović, koji je branio je boje istanbulskog prvaka do prošle sezone, kada je i uzeo ovo takmičenje. Ovom prilikom je iskoristio pauzu u NBA da pomogne svojim nekadašnjim saigračima da pobede u ovom meču.

U drugom meču kola odigranom u Pireju izmedju Olimpijakosa i Žalgirisa imali smo prilike da gledamo jako neizvestan meč, koji je ekipa Žalgirisa rešila u svoju korist rezultatom - 87:78 Iako je prva četvrtina završena u korist Olimpijakosa rezulztatom 23:12, u nastavku meča se ekipa Žalgirisa trgla, pa su u neizvesnu poslednju četvrtinu ušli rezultatom 56:53 u korist ekipe iz Pireja. Na ulazu u poslednji minut meča, ekipa Žalgirisa je ušla sa prednošću od tri poena ali je sjajni Vasils Spanulis trojkom izjednačio i odneo meč u produžetak. U produžetak se ušlo rezultatom 72:72 ali je na kraju ''mlađana''ekipa žalgirisa izgledala kao iskusniji protivnik, pa je uzela brejk u prvom meču serije rezultatom 87:78. Najefikasniji u redovima ekipe iz Kaunasa bio je Brendon Dejvis sa 23 poena osam skokova i tri rampe a rame uz rame mu je bio Kevin Pangos sa 21 poenom. Naš Vasilije Micić je upisao sedam poena, pet skokova i dve ukradene lopte. U poraženom timu jedino se istakao sjani Vasilis Spanulis sa 25 poena i devet asistencija, a prvi pomoćnik mu je bio Nikola Milutinov sa sedam poena i osam skokova, ali to nije bilo dovoljno da se porazi raspoložena ekipa Žalgirisa.

Parovi četvrtfinala:

CSKA Moskva - Himki 1:0 u seriji Panatinaikos - Real Madrid 1:0 seriji Olimpijakos - Žalgiris 87:78 Fenerbahče - Baskonija 82:73

BONUS VIDEO: Roditelji izvlače deci živu glavu u tuči na Večitom derbiju

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.