Pelikansi spremaju metlu za očajni Portland, klinci iz Bostona lete više od "Grik frika", Toronto dokazuje zašto je najbolji na Istoku! (VIDEO)
Foto: AP

Povredio se Nurkić

Pelikansi spremaju metlu za očajni Portland, klinci iz Bostona lete više od "Grik frika", Toronto dokazuje zašto je najbolji na Istoku! (VIDEO)

Serije se sada sele u Nju Orleans, Milvoki i Vašington

Objavljeno: 08:35h

Veliki posao su u noći između utorka i srede obavili Toronto, Boston, a posebno Nju Orleans, trijumfima i u drugim mečevima prve runde NBA plej-ofa.

Pelikansi su ostvarili novi "brejk" u gostima Portlandu 111:102 i sada u naredna dva meča pred svojim navijačima mogu da overe prolaz u polufinale zapadne konferencije, odnosno da "počiste metlom" protivnika kako se to kaže u NBA žargonu.

Fantastična kompletna timska igra ekipe iz Luizijane, posebno u poslednja dva minuta utakmice, kada se lomilo, a kada su sve svoje akcije sproveli u delo, pre svega trojkama Mirotića i Holideja.

Džejru je odigrao najbolji meč u karijeri u doigravanju postigavši 33 poena, Entoni Dejvis se više koncentrisao na odbranu i susret završio sa 22 poena 13 skokova, i po dve blokade i ukradene lopte.

Uz njih dvojicu dvocifreni su bili još Mirotić sa 17, Rondo sa 16 poena, 10 skokova i falila mu je asistencija za tripl-dabl.

U domaćoj poraženoj ekipi koju je publika u svlačionicu ispratila sa zvižducima najviše se istakao Mekolum sa 22 koša, Lilard je postigao 17, Aminu je ubacio 14, a Nurkić 13 poena i svega tri skoka, ali je to zato što se povredio u trećoj deonici i odigrao svega 15 minuta na meču.

Najbolji tim Istoka, Toronto, maksimalno je iskoristio prednost domaćeg terena i poveo 2:0 u seriji protiv Vašingtona, a najzaslužniji za novi trijumf 130:113, jeste DeRozan koji je izjednačio rekord karijere u plej-ofu sa 37 poena.

Odličan je bio i probuđeni Valančijunas sa 19 poena i 14 uhvaćenih lopti, Lauri se koncentrisao na razigravanje pa je podelio svojih rekordnih 12 asistencija u plej-ofu uz 13 poena, a kada se tome dodaju Majlsovih 18, Rajtovih 11 i Ibakinih 10 poena i vrhunska odbrana, Vizardsi nisu imali šanse.

Pogotovo za tim iz prestonice ne postoji nada kada Bredli Bil potpuno zakaže kao baš u ovom duelu, na kome je postigao samo 9 poena uz šut iz igre 3/11.

Uzalud onda pogađa Vol koji je bio najefikasniji sa 29 poena, a pratili su ga koliko-toliko Skot sa 20 i Loson i Ubre sa po 14.

I Boston je odradio svoj deo posla, uprkos tome što do kraja sezone neće igrati ni Irving, ni Hejvord, ali zato mladi nade briljiraju, te su se oduprle naletu Milvokija i odbranile domaći teren 120:106.

Prva violina Seltiksa bio je Braun sa rekordnih 30 poena u doigravanju, a koliko kompletan tim puca od samopouzdanja bez obzira na odsustvo dva glavna igrača govore i učinci ostali na terenu: Rozije je ubacio 23, Horford 16, Moris 18.

I samo na taj način su mogli da neutrališu ofanzivno nezaustavljiv tandem Baksa Adetokumbo - Midlton, koji je na ovom meču zaista bio odličan, prvi je dao 30, a drugi 25 poena. Podbacili su malo Bledso i Brogdon, koji su jedva došli do dvocifrenog učinka, pogotovo ovaj prvi čiji je šut iz igre bio 5/13.

NBA 1. runda plej-ofa, rezultati:

Portland - Nju Orleans 111:102 (0:2)

Boston - Milvoki 120:106 (2:0)

Toronto - Vašington 130:113 (2:0)

BONUS VIDEO: Nemanja Radonjić i Vujadin Savić vode navijanje ispred severne tribine

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.