TAMO JEDVA ČEKAJU TAKVE! Alimpijević otkrio zašto je otišao Enis, ali i šta je s Bjelicom, Ročestijem i Feldinom!
Dušan Alimpijević i Milenko Topić, Foto: Fonet/Aleksandar Barda

Rekao sve

TAMO JEDVA ČEKAJU TAKVE! Alimpijević otkrio zašto je otišao Enis, ali i šta je s Bjelicom, Ročestijem i Feldinom!

Trener crveno-belih je malo otvorio karte što se tiče dešavanja u klubu posle još jednog ovosezonskog neuspeha

Objavljeno: 15:09h

Crvena zvezda se posle neuspeha u ABA ligi i ostanka bez plasmana u Evroligu naredne godine, okreće domaćoj Superligi gde će samo odbranom titule moći da spase sezonu, jer nisu osvojili ni Kup.

Povodom početka nacionalnog takmičenja održana je konferencija u "Kući košarke", gde su govorili treneri dva glavna favorita za šampionski pehar, Dušan Alimpijević iz Crvene zvezde i Nenad Čanak iz Partizana.

Dušan Alimpijević sa novim snagama napada Evroligu
Dušan Alimpijević sa novim snagama napada Evroligufoto: Fonet/Aleksandar Barda

- Veliko poštovanje za sve učesnike Superlige, imam veliki respekt za trenerima koji dolaze iz KLS, jer znam koliko muka imaju da dovedu svoje ekipe u Superligu. Zvezda ove godine u Superligu ulazi sa jedinom idejom - da osvoji prvenstvo. Međutim, s tim pravom i željom imamo još nekoliko rivala koji o tome mogu da razmišljaju. Partizan je takođe istakao kandidaturu da napadne titulu. Očekujem zanimljivu i dobru Superligu - rekao je Alimpijević.

Nakon poraza u finalu ABA lige na Malom Kalemegdanu su se odlučili za rezove u timu, dovedeni su Filip Čović i Aleksa Radanov iz FMP-a, a raskinut je ugovor sa Dilanom Enisom.

Dilan Enis i Crvena zvezda su raskinuli saradnju
Dilan Enis i Crvena zvezda su raskinuli saradnjufoto: Fonet/Aleksandar Barda

- Enis se nije najbolje uklopio u sistem kluba, koji u skladu sa ambicijama uvek stavlja kolektiv ispred individualnog učinka. On je veliki profesionalac i već je pronašao novi klub, a u Španiji jedva čekaju takve igrače - rekao je Alimpijević o Kanađaninu.

Takođe, iz kluba je rečeno da se i sa iskusnim Milkom Bjelicom vode pregovori oko toga da li će saradnja biti prekinuta s obzirom da u poslednje vreme ne pruža partije na zadovoljavajućem nivou.

I Milko Bjelica možda napusti Crvenu zvezdu
I Milko Bjelica možda napusti Crvenu zvezdufoto: Fonet/Aleksandar Barda

- Danas će biti jasno ili sutra. Ono što nije tajna je da je odigrao neke utakmice ispod nivoa za igrača koji ima vrhunsku karijeru, devet ili deset godina u Evroligi. Bio je ispod očekivanog nivoa i treba konkretizovati stvari u naredna dva dana - otkrio je Alimpijević.

U ranijem periodu se u medijima pisalo i da bi klub mogli po završetku ABA lige da napuste Tejlor Ročesti i Džejms Feldin,a pre svega američki plejmejker. Međutim, Alimpijević otkriva da ne postoji nikakva izlazna klauzula u njegovom ugovoru.

- Za Feldina i Ročestija nema razloga pričati. Ročesti je čovek koji ima značajnu ulogu u Zvezdi, ima dobru sezonu, nema izlaznu klauzulu iz ugovora sa Crvenom zvezdom. Ono što treba da bude kruna sezone jeste borba za titulu i eventualno njeno osvajanje. Kada bismo morali da demantujemo svaki novinski članak, previše energije bismo potrošili - poručio je Alimpijević.

Džejms Feldin takođe nije briljirao tokom finalne serije ABA lige
Džejms Feldin takođe nije briljirao tokom finalne serije ABA ligefoto: Fonet/Aleksandar Barda

Što se tiče novih igrača, oni već imaju iskustvo igranja u Zvezdi, ali i pod njegovom trenerskom palicom.

- Dovođenjem Radanova i Čovića, želimo da unesemo kvalitet, da osvežimo krv. Želim da budemo bliži ostvarivanju ciljeva koje imamo.

Crvena zvezda takmičenje u Superligi počinje u sredu protiv Mladosti iz Zemuna u hali "Aleksandar Nikolić".

Grupu A Superlige čine Crvena zvezda i Mega Bemaks, Borac, Zlatibor, Tamiš i Mladost. U B grupi su Partizan, FMP, Dinamik, Vršac, Metalac i Vojvodina.

BONUS VIDEO: Milan Borjan odgovara na uvrede Grobara

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.