NERASKIDIVA VEZA IZMEĐU DŽORDANA I PARTIZANA: Datum najveće sreće i najveće tuge ostaće zauvek zapisan u istoriji košarke! (FOTO) (VIDEO)
Poslednji meč Majkla Džordana, Foto: Profimedia

EMOTIVNO

NERASKIDIVA VEZA IZMEĐU DŽORDANA I PARTIZANA: Datum najveće sreće i najveće tuge ostaće zauvek zapisan u istoriji košarke! (FOTO) (VIDEO)

Džordan je napustio igru na četiri minuta i petnaest sekundi do kraja treće četvrtine sa Filadelfijom, a nekoliko minuta pre kraja meča cela hala je ustala na noge...

Objavljeno:

16. april će zauvek biti upisan kao jedan od najvažnijih datuma svetske košarke.

Na ovaj dan košarkaši Partizana su osvojili titulu šampiona Evrope pobedivši Huventud u Istanbulu 1992. godine, a 2003. je najbolji košarkaš svih vremena Majkl Džordan odigrao svoj poslednji košarkaški meč za tim Vašingtona u kom je igrao posle povratka iz kratke penzije.

Džordan je napustio igru na četiri minuta i petnaest sekundi do kraja treće četvrtine sa Filadelfijom, a nekoliko minuta pre kraja meča cela hala je ustala na noge i višeminutnim ovacijama dala treneru Vizardsa do znanja da ga žele ponovo u igri.

Izborio je svoja poslednja slobodna bacanja na minut i po do kraja meča, a onda je čitava dvorana na nogama aplaudirala Džordanu do samog kraja utakmice i tako ga ispratila u večnu besmrtnost.

Košarka bez Džordana nije ista.

BONUS VIDEO:

Nemanja Radonjić i Vujadin Savić vode navijanje ispred severne tribine

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.