GROM IZ VEDRA NEBA: Zvezda raskinula ugovor sa strancem, uz Radanova stigao i Čović! Moguć još jedan odlazak iz kluba!
Foto: Fonet/Aleksandar Barda

Potpuni šok

GROM IZ VEDRA NEBA: Zvezda raskinula ugovor sa strancem, uz Radanova stigao i Čović! Moguć još jedan odlazak iz kluba!

Crveno-beli su se opredelili za značajne promene u timu za KLS

Objavljeno: 15:51h

Kao što se pretpostavljalo u javnosti, Crvena zvezda je odlučila da napravi neke korenite promene u timu nakon gubitka titule u ABA ligi i neuspeha u borbi za plasman u Evroligu naredne godine.

Uoči početka Superlige Srbije, stručni štab i uprava kluba su se odlučili za promene u igračkom kadru, a osim što je u tim sa pozajmice vraćen Aleksa Radanov desile su se još neke.

Ugovor sa Dilanom Enisom je raskinut, dok će umesto njega na poziciju plejmejkera doći Filip Čović, koji je potpisao ugovor sa klubom do kraja sezone.

Dilan Enis i Crvena zvezda su sporazumno raskinuli ugovor
Dilan Enis i Crvena zvezda su sporazumno raskinuli ugovorfoto: Fonet/Aleksandar Barda

- KK Crvena zvezda obaveštava javnost da je klub 16.04.2018.godine sporazmno raskinuo ugovor sa Dilanom Enisom, dok su crveno-bele pojačali Aleksa Radanov i Filip Čović - navodi se na sajtu kluba.

Čović je već bio član crveno-belih u sezoni 2011/2012.

- Nema velikih reči, ali ni puno vremena za adaptaciju, jer Superliga Srbije počinje već za dva dana. Od prethodnog odlaska, prošao sam puno toga, mnogo sam iskusniji i zato mogu da kažem da je ovo velika čast za mene, i da smatram da mogu da pomognem timu Crvene zvezde mts. Na meni je da radim naporno i da se što pre priviknem na nove saigrače i igru ekipe. Znam praktično sve igrače u ovom timu, i verujem da će mi zbog toga biti potrebno i manje vremena da se u potpunosti uklopim u novi sistem - rekao je Čović.

Filip Čović je već jednom bio član Crvene zvezde
Filip Čović je već jednom bio član Crvene zvezdefoto: Saša Pavlić Koky

Pomalo je i iznenađenje što je ugovor sa Enisom raskinut pogotovo pošto je i on sam stigao bio tokom sezone iz Mega Bemaksa, ali u finalnoj seriji ABA lige je igrao ispod očekivanja, mada nije imao ni preveliku minutažu.

Takođe, moguće su i dodatne promene, odnosno odlasci, pošto iz kluba navode da će biti obavljeni razgovori sa iskusnim Milkom Bjelicom, koji ima ugovor do kraja sezone, ali je u poslednje vreme igrao veoma slabo, te je moguće da i on napusti Mali Kalemegdan.

I Milko Bjelica je pred odlaskom iz Crvene zvezde
I Milko Bjelica je pred odlaskom iz Crvene zvezdefoto: aba-liga.com

- Imajući u vidu da Milko Bjelica ima ugovor sa klubom do kraja sezone, u toku su razgovori sa njim oko njegovog statusa u klubu, s obzirom da je u poslednje vreme, neke važne utakmice za klub odigrao u neočekivano slaboj formi - takođe se navodi u saopštenju kluba.

Ekipa Crvene zvezde prvi meč u Superligi igra u sredu u dvorani "Aleksandar Nikolić" protiv zemunske Mladosti.

BONUS VIDEO: Delije prozivaju pesmom Novih fosila Grobare sa južne tribine

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.