PRAVA ISTINA O KOŠARKAŠKOJ KARIJERI LUKE LAZUKIĆA: Pričalo se da je osvojio zlato s reprezentacijom, kad ono...
Luka Lazukić je bivši košarkaš, ali se nije proslavio u tom sportu, Foto: Dragana Udovičić/Printscreen/archive.fiba.com

NIje se proslavio

PRAVA ISTINA O KOŠARKAŠKOJ KARIJERI LUKE LAZUKIĆA: Pričalo se da je osvojio zlato s reprezentacijom, kad ono...

U žižu javnosti je dospeo vezom i brakom sa jednom od najpopularnijih srpskih pevačica

Objavljeno: 08:40h

Srbija prethodnih dana bruji o Luki Lazukiću koji je pretukao svoju suprugu, poznatu pevačicu Natašu Bekvalac.

Od subote ujutru kada se u medijima pojavila prva informacija o porodičnom nasilju u njihovom domu, mediji ne prestaju da pišu o svemu što se dešava, ali i o prošlosti dvoje, sada već možemo reći budućih bivših supružnika.

Lazukić nije bio previše poznat u ovdašnjoj javnosti sve dok nije uplovio u vezu sa jednom od najpopularnijih estradnih zvezda na ovim prostorima, a i od tada se vrlo malo znalo o njegovoj prošlosti.

Luka Lazukić je pretukao Natašu Bekvalac u njihovom stanu
Luka Lazukić je pretukao Natašu Bekvalac u njihovom stanufoto: Dragana Udovičić

Od kada je javnost saznala za njihovu emotivnu vezu, mnogi su se trudili da što više otkriju o čoveku koji je osvojio srce "novosadske Barbike" za koga se na kraju ispostavilo da je nasilnik.

I tada je, kao i sada, u mnogim medijima objavljeno da je Lazukić bivši košarkaš, te da je čak u mlađim reprezentativnim kategorijama osvojio i zlatnu medalju sa nacionalnim timom Jugoslavije na Evropskom prvenstvu 1997. godine.

Luka Lazukić i Nataša Bekvalac imaju ćerku
Luka Lazukić i Nataša Bekvalac imaju ćerkufoto: Vladimir Sporčić

Međutim, to po svemu sudeći nije istina, barem ne prema informacijama i podacima koji su dostupni na sajtu FIBA, koja organizuje takmičenja.

Na sajtu Svetske košarkaške reprezentacije u odeljku o Lazukiću piše da nije uopšte bio član tima koji je igrao na Evropskom prvenstvu za kadete, već da je samo igrao u kvalifikacijama, oba kruga.

Prema dostupnim podacima, Lazukić je igrao u pretkvalifikacionim mečevima protiv Grčke, Ukrajine, Poljske, Letonije i Gruzije, ali se nije proslavio, pošto je imao vrlo malu minutažu.

Njegov učinak tada je bio ukupno samo tri postignuta poena, jedan protiv Letonije i dva protiv Gruzije, sve sa linije slobodnih bacanja kao i četiri skoka, jednu asistenciju, tri faula i 2 izgubljene lopte.

Luka Lazukić - košarkaška biografija na sajtu FIBA
Luka Lazukić - košarkaška biografija na sajtu FIBAfoto: archive.fiba.com

U drugom krugu kvalifikacija se značajno popravio i dobio je malo veću minutažu, pa je tako Rumuniji i Kipru ubacio po 9 poena, dok se protiv Izraela i Jermenije nije upisao u strelce.

Luka Lazukić nastupi u kvalifikacijama za reprezentaciju Jugoslavije
Luka Lazukić nastupi u kvalifikacijama za reprezentaciju Jugoslavijefoto: archive.fiba.com

Na kraju nije uspeo ni da uđe u konačni roster, odnosno, među 12 igrača koji su zaigrali na Evropskom prvenstvu i osvojili zlatnu medalju.

Inače, reč je o generaciji igrača rođenih 1981. godine, iz koje su najpoznatija imena bili Mladen Šekularac, Miljan Pavković i Vladimir Tica, međutim, ta generacija nije ostavila značajniji trag u seniorskoj košarci, iako je bilo među njima dosta talentovanih igrača u mlađim kategorijama, ali to nikad nisu dokazali na velikoj sceni.

Roster kadetske reprezentacije Jugoslavije 1997. godine
Roster kadetske reprezentacije Jugoslavije 1997. godinefoto: archive.fiba.com
Finale Evropskog prvenstva za kadete 1997. godine
Finale Evropskog prvenstva za kadete 1997. godinefoto: archive.fiba.com

Kako je tekla dalja karijera Lazukića nije poznato, ali se prema svemu sudeći on veoma brzo odlučio da prestane sa igranjem košarke i posveti nečem drugom u životu, te je završio fakultet i počeo da se bavi IT tehnologijama, gde je bio daleko uspešniji, a hobi su mu postale tetovaže i motori.

BONUS VIDEO: Čuvar reda posmatra situaciju na severnoj tribini 157. Večiti derbi

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.