Svetlost Oladipa je uništila Lebronovu tamu! Probudio se Pol Džordž i postao Plej-of Pi! Brada spasila Hjuston od ujeda vuka, a u Bostonu infarkt! (VIDEO)
Džejms Harden je postigao 44 poena protiv Minesote, Foto: EPA/Larry W Smith

Kakav početak doigravanja

Svetlost Oladipa je uništila Lebronovu tamu! Probudio se Pol Džordž i postao Plej-of Pi! Brada spasila Hjuston od ujeda vuka, a u Bostonu infarkt! (VIDEO)

Zanimljivi rezultati i utakmica za infarkt u Bostonu

Objavljeno: 09:37h

I preostala četiri para plej-ofa u NBA odigrali su svoje prve utakmice i odmah jedno iznenađenje - brejk u gostima.

Klivlend je na svom terenu ubedljivo izgubio od Indijane 98:80, a o tome smo pisali u našem najavnom tekstu za plej-of ako se sećate, da vicešampioni lige nikako nisu apsolutni favoriti u ovom okršaju prve runde, pogotovo s obzirom na sezonu koju imaju iza sebe.

Uzalud je Lebron Džejms rekao da "pali svoju tamnu stranu i kreće mrakom da gazi svoje protivnike" u najavi ove utakmice, jer u stvari je njegov tim taj koji je zgažen od družine koju predvodi moćni Viktor Oladipo.

A post shared by LeBron James (@kingjames) on

Sjajni košarkaš Pejsersa je briljirao u "Kviken louns areni" sa 32 poena zadavši Kavallirsima prvi poraz u prvoj utakmici plej-ofa posle 8 godina. Uz njega bile su njegove verne senke Bogdanović sa 15 poena i Tarner sa 16.

Kod Kavalirsa 24 poena Lebrona i to je bilo sve, jedina dvojica dvocifrenih još su bili Smit (15) i Nens Džunior (10).

Zato smo u Bostonu i u Hjustonu videli prave drame, a posebno u meču za infarkt između Seltiksa i Milvokija koji je završen posle produžetka 113:107.

Gubili su "jeleni" 99:96 na pola sekunde do kraja onog "regularnog" dela meča, ali je tad Kris Midlton uradio nešto što se baš retko dešava, dobio je loptu na krilu i uputio šut za tih preostalih 0,5 sekundi i postigao koš za produžetak - totalno ludilo.

Ipak, njegova ekipa u dodatnih pet minuta nije uspela da iskoristi taj "momentum" naleta samopouzdanja, te je popustila pod timskom igrom oslabljenih "kelta" koji će do kraja sezone igrati i bez Irvinga i Hejvorda, dva svoja najbolja igrača.

Zato njihovo odsustvo nadoknađuju odličnom saradnjom na terenu, Horford je ubacio 24 poena, 23 je ubacio Rozije, 21 Moris, 20 Braun, 19 Tejtum.

Kod gostiju iz Milvokija po običaju udarna igla bio je Janis Adetokumbo sa 35 poena, 31 je ubacio Midlton, a 16 Brogdon.

I u Hjustonu je bilo drame, te je umalo Minesota napravila brejk odmah na početku protiv najbolje ekipe Zapada posle ligaškog dela sezone. No zahvaljujući neverovatnom Džejmsu Hardenu "rakete" su se spasile "vučjeg ujeda" 101:104.

"Brada" je briljirao sa 44 poena i on je bio tvorac preokreta u poslednjoj četvrtini, u kojoj su ipak i Timbervulvsi imali svoju šansu, ali je šut Batlera za izjednačenje i produžetak sekund i po pre kraja bio prekratak.

Uz Hardena kod Roketsa su dvocifreni bili još Kapela sa 24 i Kris Pol sa 14, dok su goste predvodili Vigins sa 18, Tig i Kroford sa 15, Rouz sa 16, ali su podbacili Batler svega 13 poena i Karl-Entoni Tauns samo 8.

Naš Nemanja Bjelica nije imao previše prilike da se iskaže jer je odigrao svega 6 minuta i nije se upisao u strelce, iako je pokušao dva puta.

Juta je bila furiozna od decembra u ligi i zahvaljujući tom neverovatnom nizu koji je imala stigla do plej-ofa, ali tu je naletela na moćni Oklahomin trio i što je najvažnije probuđenog Pola Džordža.

Igrač Tandera je posle loše forme u koju je upao nakon učešća na Ol staru,. izgleda vratio stari osećaj za šut, pa je tako prethodne noći izdominirao u duelu sa "džezerima" ubacivši 36 poena.

A kada se na to dodaju još i odlični Vestbruk sa 29 poena i 13 skokova, pa još i Entonijevih 15, jasno je zašto gosti iz Solt Lejk Sitija nisu imali previše šansi, pogotovo što je kod njih najraspoloženiji bio Donovan Mičel sa 27, ali mu je trebalo još neko da se istakne uz njega, mada su timski odigrali prilično dobro.

NBA - 1. runda plej-ofa, rezultati:

Boston - Milvoki 113:107 (1:0)

Klivlend - Indijana 98:80 (0:1)

Oklahoma - Juta 116:108 (1:0)

Hjuston - Minesota 104:101 (1:0)

BONUS VIDEO: Delije prozivaju pesmom Novih fosila Grobare sa južne tribine

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.