KAZNE SU DRAKONSKE! Kakve će posledice snositi Zvezda ukoliko ne izađe na teren za 4. meč finala plej-ofa?!
Koje sankcije će snositi Crvena zvezda ukoliko ne izađe na teren?, Foto: Fonet/Aleksandar Barda

A najavljeno je tako nešto

KAZNE SU DRAKONSKE! Kakve će posledice snositi Zvezda ukoliko ne izađe na teren za 4. meč finala plej-ofa?!

Propozicije takmičenja predviđaju kažnjavanje u dva slučaja

Objavljeno:

Crvena zvezda je poražena u trećem meču finalne serije ABA lige u Podgorici od Budućnosti, i sada gubi u seriji 2:1, te se nalazi u izuzetno teškoj situaciji.

Kompletna serija je obojena nabojem, visokim tenzijama i nemilim scenama, a posle dešavanja na poslednjem meču, predsednik kluba sa Malog Kalemegdana, Nebojša Čović se obratio javnosti i izneo svoj stav.

Od početka serije su crveno-beli isticali da su nezadovoljni suđenjem, kao i izborom sudija, te insinuiraju da su arbitri dobili instrukcije da sude protiv beogradskog kluba.

Dušan Alimpijević u razgovoru sa sudijom
Dušan Alimpijević u razgovoru sa sudijomfoto: Fonet/Aleksandar Barda

I istina je doduše da su sudije i na mečevima u Beogradu, ali i na meču odigranom u petak u Podgorici donosile neke čudne odluke na štetu branioca titule, te da su dosta kumovale poslednjem porazu (pogledajte samo odnos slobodnih bacanja).

- Ovo je neviđena krađa, upozoravali smo šta se događa u ABA ligi ovih meseci i šta se sprema. Imali smo razgovor sa Iztokom Remsom jer smo razmišljali da li da izađemo na teren posle događaja od četvrtka. Zvezda je bila bolja ovog petka, ali je u trećoj četvrtini viđena neviđena krađa. Ništa nije bilo kako treba, viđeno je tendeciozno suđenje. Napravljeno je udruženje protiv Crvene zvezde. Možda smo pogrešili što smo izašli na teren - rekao je između ostalog Čović.

Nebojša Čović ističe da bi crveno-beli mogli da se ne pojave na četvrtom meču
Nebojša Čović ističe da bi crveno-beli mogli da se ne pojave na četvrtom mečufoto: Beta/Branislav Božić

E sada što se tiče tog nepojavljivanja na utakmici, odnosno, napuštanja iste, kada je reč o četvrtom meču, sigurno je da bi ekipa koja to uradi snosila sankcije, a evo koje su one po propozicijama ABA lige.

1. Ukoliko se crveno-beli ne bi pojavili na meču, kazna bi bila pobeda Budućnosto službenim rezultatom (20:0) uz kaznu od 5.000 evra.

2. Ako jedna ekipa samovoljno napusti teren pre završetka utakmice, a ne vrati se na poziv sudije u roku od pet minuta, biće isključena sa utakmice i neće moći da nastupa u ligi sledeće godine, navedeno je u pravilniku Jadranske lige.

Nadamo se da do ovoga na kraju neće doći, i zarad pre svega košarke na ovim prostorima, kao i samog sporta, koji bi pretrpeli neviđeni udarac u slučaju da se to dogodi.

BONUS VIDEO: Delije skandiraju Alenu Omiću

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.