PRODATE AKCIJE BRUKLINA: Alibaba suvlasnik Netsa!
Detalj sa meča Bruklina i Čikaga, Foto: Reuters

49% akcija je prodato

PRODATE AKCIJE BRUKLINA: Alibaba suvlasnik Netsa!

"Svi koji su pratili našu priču znaju da smo naučili neke teške lekcije, ali da smo sada usredsređeni na građenje naše kulture"

Objavljeno: 15:59h

Prvi čovek Bruklin Netsa Mihail Prohorov prodao je 49% udela svoje ekipe, ali je i dalje ostaje većinski vlasnik tima iz istočne konferencije.

Prohorov, koji je takođe deo menadžmenta moskovskog CSKA, kaže da neće doći do nikakvih promena pri svakodnevnom vođenju organizacije.

Novi manjinski vlasnik Netsa biće Džo Tsai, suosnivač globalne internet kompanije "Alibaba" i predsednik "Alibaba Grupe".

- Dok smo tražili partnera za naš tim prioritet nam je bio da to bude neko ko deli našu viziju i strast prema razvijanju Bruklin Netsa. Svi koji su pratili našu priču znaju da smo naučili neke teške lekcije, ali da smo sada usredsređeni na građenje naše kulture, a to mora da se reflektuje u svemu što radimo. Bilo nam je veoma bitno da izaberemo partnera koji će biti podjednako posvećen organizaciji kao i mi, kako bi smo napravili jednu sjajnu NBA franšizu - rekao je Prohorov.

Podsećamo, Bruklin je ove godine završio ligaški deo NBA na 12. mestu istočne konferencije, ali njihov pik na draftu pripada Klivlend Kavalirsima.

BONUS VIDEO:

Danilo Pantić pred 157. Večiti derbi

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.