GODIŠNJE ZARADE 50.000.000, A KAD TREBA NIGDE IH NEMA! Ova tri igrača su izneverila Jokića, Denver i sve njegove navijače! (VIDEO)
Foto: AP

Uludo potrošen novac

GODIŠNJE ZARADE 50.000.000, A KAD TREBA NIGDE IH NEMA! Ova tri igrača su izneverila Jokića, Denver i sve njegove navijače! (VIDEO)

Sramotno izdanje Denverog trija u odlučujućoj utakmici sezone

Objavljeno: 19:59h

U meču koji je odlučivao koja ekipa će nastaviti sezonu a koja će otići na preuranjeni odmor, imali smo prilike da gledamo epski meč, u kome je iskusni trojac iz Denvera dokazao da je preplaćen, i sa samo 13 postignutih poena su razočarali navijače ekipe iz Kolorada.

Statistika sa meča protiv Minestote
Statistika sa meča protiv Minestotefoto: Printscreen/nba.com

U pitanju su Pol Milsap, koji je prošlog leta sa Nagetsima potpisao ugovor na 3 godine u vrednosti od 90.000.000 dolara.

Plata Pola Milsapa
Plata Pola Milsapafoto: Printscreen/hoopshype
Statistika Pola Milsapa
Statistika Pola Milsapafoto: Printscreen/nba.com

Zatim Vilson Čendler kome je ostalo još dve godine ugovora u kome po sezoni zaradjuje 12.000.000 dolara.

Plata Vilsona Čendlera
Plata Vilsona Čendlerafoto: Printscreen/hoopshype
Statistika Vilsona Čendlera
Statistika Vilsona Čendlerafoto: Printscreen/nba.com

I Mejson Plamli koji je za ekipu Denvera vezan ugovorom zaključno sa sezonom 2019/2020, po kome će godišnje inkasirati 13 i po miliona dolara.

Plata Mejsona Plamlija
Plata Mejsona Plamlijafoto: Printscreen/hoopshype
Statistika Mejsona Plamlija
Statistika Mejsona Plamlijafoto: Printscreen/nba.com

Za razliku od ove preplaćene grupe igrača, naš Nikola Jokić prima platu u iznosu od ''tričavih'' milion i po, ali od sledeće godine (kada postaje slobodan agent, ali uz dodatak da Denver može da ga zadrži izjednačavanjem ponude drugih interesenata) može da očekuje zasluženi višemilionski ugovor sa nekom od ekipa iz NBA karavana.

Jokićeva statistika
Jokićeva statistikafoto: Printscreen/nba.com

Potezi koje je povlačio generalni menadžer Denver Nagetsa u poslednjih godinu i po dana su se na kraju sezone pokazali kao nezadovoljavajući, mada su i u samom početku izgledali krajnje sumljičavo.

Mada u nekolicini od tih situacija i nije imao preveliku ulogu, u odlučujućim potezima koji su na kraju presudili, napravio je katastrofalne greške koje bi realno trebalo da ga koštaju posla.

Prvo je potpisao Milsapa koji je te godine bio slobodan agent, i dao mu ''maksimalan'' ugovor tezak 90 ''milki'', iako su na toj poziciji već imali Keneta Farida, Huanča Ernangomeza i Darela Artura. Da stvar bude još luđa, malo nakon toga je ''trejdovao'' prava na 13. pika u prvoj rundi za usluge još jedne četvorke, Treja Lajlsa (koji je u periodu povrede Pola Milsapa bio mozda bolje rešenje od njega na poziciji 4 ). A taj 13. pik je ekipa Jute iskoristila da u ekipu dovede Donovana Mičela, koji ih je u svojoj ruki sezoni zajedno sa Rudijem Goberom, doveo do pete pozicije u preteškoj zapadnoj konferenciji i mestu u plej-ofu.

Gužva na ''četvorci'' je definitivno uticala na atmosferu u ekipi, a i sam dolazak Milsapa je trazio od određenih igrača da promene svoju ulogu u ekipi ili je totalno izgube. Da li su potezi koje je uprava ekipe Nagetsa povukla, odvukli ekipu Denvera iz plej-ofa?

I da li je u Koloradu stvarno toliko jaka vutra, pošto uprava Denvera vuče poteze kao hrpa naduvanih klinaca! BONUS VIDEO: Danilo Pantić pred 157. Večiti derbi

(Sever Stanković)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.