Bogdan za kraj srušio najbolji tim Zapada, Bobi briljirao u gradskom derbiju! Ekipe se rasporedile za plej-of! (FOTO) (VIDEO)
Bogdan Bogdanović i Boban Marjanović, Foto: Fonetap/AP

Kraj sezone za srbe

Bogdan za kraj srušio najbolji tim Zapada, Bobi briljirao u gradskom derbiju! Ekipe se rasporedile za plej-of! (FOTO) (VIDEO)

Uz duel koji je odlučivao direktno da li će "vukovi" ili "zlatno grumenje" u plej-of, igrali su se i mečevi koji su određivali raspored ekipa za ukrštanje u doigravanju

Objavljeno: 08:04h

I dok je Srbija, ali i veći deo košarkaške planete i ljubitelja NBA gledao u pravcu Minesote i duela između Timbervulvsa i Nagetsa u borbi za poslednje mesto koje vodi u plej-of, igralo se još 11 mečeva kojima je spuštena zavesa na ligaški deo sezone.

Uz Nikolu Jokića svoj poslednji meč u ovoj NBA sezoni odigrali su i Boban Marjanović i Bogdan Bogdanović, te im sada predstoji odlazak na zasluženi odmor, jer su njihovi timovi još ranije ostali bez mogućnosti i plasmana u doigravanje.

Sakramento se od svojih navijača ove sezone oprostio trijumfom nad najboljim timom zapadne konferencije, Hjustonom, 96:83.

Strateg Roketsa je izveo totalno rezervnu ekipu na duel sa Kingsima i odmarao sve svoje najveće zvezde, a to je iskoristila omladina iz prestonice Kalifornije da zabeleži pobedu za kraj.

Bogdan Bogdanović je svoj poslednji meč u debitantskoj sezoni u NBA završio sa 12 poena (5/12 šut iz igre) i po pet asistencija i skokova.

Najbolji igrač kod Kingsa je bio Vili Koli-Stajn sa 22 poena i 11 skokova. Kod Hjustona dvocifreni su bili samo Grin sa 31 poenom i Hanter sa 19.

Isti broj poena je postigao i Boban Marjanović u gradskom derbiju Los Anđelesa koji su njegovi Klipersi izgubili od Lejkersa 115:100.

Srpski as je blistao za 13 minuta koliko je proveo na terenu i uz 12 poena imao i 10 skokova. Efikasniji od njega bili su još samo Tobajas Heris sa 23 i Montrez Herel sa 15 poena.

"Jezerdžije" su predvodili Hart sa ubačenih 30 poena, Pejton Drugi sa 25 i Karuzo sa 15.

E sad, Minesota i Denver su se borili za direktno mesto koje vodi u plej-of, ali su bili još neki mečevi koji su odlučivali o samom rasporedu ekipa na kraju, a samim time i ukrštanju na startu plej-ofa.

Portland je sebi obezbedio treće mesto i šampionsku titulu u severozapadnoj diviziji trijumfom u direktnom duelu protiv Jute 102:93.

Demijan Lilard je briljirao sa 36 poena i 10 asistencija, dok je Mekolum ubacio 19. "Džezere" su pokušali da sačuvaju od poraza Rubio i Mičel sa po 17 poena.

Oklahoma je obezbedila prednost domaćeg terena makar za prvu rundu doigravanja, ali to joj i nije bilo toliko teško s obzirom da je igrala protiv jednog od najgorih timova u ligi, Memfisa, 137:123.

Pol Džordž je iskoristio meč da konačno malo šuterski prodiše i probije maler, pa je ubacio 40 poena, dok je Rasel Vestbruk odlučio da se više posveti drugim aspektima igre kao što su 20 skokova i 19 asistencija uz svega 6 poena.

San Antonio je porazom od Pelikansa 122:98 ostao u donjem delu kostura i moraće na Golden Stejt u prvoj rundi plej-of, a Nju Orleans će svoj put ka nastavku takmičenja tražiti preko Portlanda.

Sjajna je to timska igra kluba iz Luizijane bila, a o tome svedoče i raspoređeni poeno Holidej 23, Dejvis 22, Mirotić 21, Rondo 19...

NBA, rezultati:

Boston - Bruklin 110:97

Čikago - Detroit 87:119

Klivlend - Njujork 98:110

Majami - Toronto 116:109 (p)

Minesota - Denver 112:106 (p)

Nju Orleans - San Antonio 122:98

Oklahoma - Memfis 137:123

Orlando - Vašington 101:92

Filadelfija - Milvoki 130:95

LA Klipers - LA Lejkers 100:115

Portland - Juta 102:93

Sakramento - Hjuston 96:83

NBA tabela istočne konferencije na kraju ligaškog dela sezone
NBA tabela istočne konferencije na kraju ligaškog dela sezonefoto: Printscreen/espn.com
NBA tabela zapadne konferencije na kraju ligaškog dela sezone
NBA tabela zapadne konferencije na kraju ligaškog dela sezonefoto: Printscreen/espn.com

BONUS VIDEO: Alen Omić posle sjajne partije i pobede protiv Budućnosti

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.