Džikić: Ne možemo da igramo kao devojčice, a tražimo rezultat kao dečaci! (FOTO)

Najvažnije mu je da su se igrači borili

Džikić: Ne možemo da igramo kao devojčice, a tražimo rezultat kao dečaci! (FOTO)

Trener crno-belih je na svom debitantskom meču upisao pobedu
Objavljeno: 00:00h

Trener Partizana Aleksandar Džikić rekao je da je najvažnije da su njegovi košarkaši pobedili Cibonu i kazao da je zadovoljan borbenošću i zalaganjem ekipe. - Pobedili smo i to je najvažnije. Dobili smo tri četvrtine i to je vrlo dobro. Pali smo u četvrtoj, bili smo umorni, ali 'fajtali' smo se sa jednom fizički velikom ekipom. Mi nismo fizička ekipa koja traži kontakt, koja može da podnese kontakt i sa te strane sam vrlo zadovoljan kako su svi koji su ušli na teren odgovorili izazovu utakmice - rekao je Džikić.

Saša Pavlić Koky
Crno-beli su u poslednjoj četvrtini ispustili dvocifrenu prednost, a Cibona je u samom finišu i vodila, ali penal završnica odlučila. To je Partizanu bila sedma pobeda u sezoni, jako važna u borbi za opstanak. - Nemojte da zaboravite, i igrači znaju da su sve ove utakmice važne. Nije tačno da oni ne razumeju i da je pritisak na njima. Nije tačno što svi mislimo da će svi da izađu na kraj sa pritiskom kako treba. Ono što mi je posebno drago je što smo skočili 21 put u napadu. Je l' bilo najpametnije? Možda nije. Je l' bilo borbeno? Ja mislim da jeste - rekao je Džikić.
Saša Pavlić Koky
- Imali smo 16 asistencija i 44 skoka. U nekim trenucima nismo igrali pametno, bilo je ishitreno. To je, ljudi, sve u redu, dok god pokazuju želju. Ne mogu da se ljutim na nekog ko ne zna - rekao je Džikić. On je na novinarsko pitanje o padu u poslednjoj četvrtini rekao da je on kombinacija fizičkog umora i psihologije.
Saša Pavlić Koky
- Možeš da zamisliš šta je s njima u glavama kad odeš sa 12 na jedan. Jao ne! Pa se smanji obruč, pa se parket kliza. Ne možemo da igramo kao devojčice i tražimo rezultat kao dečaci. Ljudi, najvažnije je da smo dobili, sve ostalo...radićemo, radićemo. Da li će ispasti kako treba, to niko ne zna. Raduje me pozitivna energija. Iskreno me raduje, raduje momke. Mnogo su oni tu važni - rekao je Džikić. (Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.