BOBI IGRA ZA SRBIJU U KVALIFIKACIJAMA: Važno mi je da igram za svoju zemlju! Veliki je ponos nositi taj dres!
Foto: AP

centar klipersa se izjasnio

BOBI IGRA ZA SRBIJU U KVALIFIKACIJAMA: Važno mi je da igram za svoju zemlju! Veliki je ponos nositi taj dres!

Naš internacionalac mogao bi da se pridruži reprezentaciji u trećem ''prozoru'' kvalifikacija za predstojeće svetsko prvenstvo

Objavljeno:

Zbog obaveza prema ekipi Los Andjeles Klipersa i pravilnika FIBA, naš centar Boban Marjanović nije bio u mogućnoisti da pomogne reprezentaciji svoje zemlje u prvom delu kvalifikacija za učešće na predstojećem Svetskom prvenstvu u košarci. Ekipa Srbije sa skorom 4-1 se nalazi na drugom mestu u svojoj kvalifikacionoj grupi iza reprezentacije Nemačke (5-0), i ima ambicije i zacrtan cilj da zauzme prvo mesto u grupi i tako se direktno plasira na predstojeći šampionat.

- Siguran sam da momci žele da završe na prvom mestu. Sledeće dve utakmice, protiv Nemačke i Gruzije, biće ključne. Ako dobijemo Gruziju, poslednji meč će biti kao finale za prvo mesto - poručio je Marjanović u intervjuu za sajt FIBA.

- Ekipa je značajno promenjena u odnosu na prethodne godine, ali mi imamo mnogo talentovanih momaka, brojne mogućnosti, tako da bez obzira na sve znam da imamo konkurentan tim. Naša grupa je veoma teška, sa Nemcima i Gruzijom koji su igrali na prošlom Eurobasketu, ali i Austrijom koja iako nema nijednu pobedu, nas zamalo da dobije - dodao je ovom prilikom Marjanović.

Bobinator dominira
Bobinator dominirafoto: EPA/Lefteris Pitarakis

Gorostasni centar ima pozitivan stav kada je u pitanju njegov nastup u trećem prozoru ovog leta.

- Ako budem u prilici da igram za moju zemlju ovog leta, sigurno ću to učiniti. Važno mi je da igram za Srbiju, volim da predstavljam moju državu i kad god imam priliku, ja to činim. Želim da pomognem Srbiji i sada i u budućnosti i cilj mi je da još nekoliko godina nastupam za reprezentaciju - poručio je ''Bobinator''.

Reprezentacija Srbije je na poslednjem Mundobasketu 2014. osvojila srebrnu medalju kao i na poslednjim Olimpijskim igrama (2016) i Evropskom prvenstvu odrzanom prošle godine. Međutim, Marjanović veruje da reprezentacija Srbije može i bolje.

foto: AP

- Možemo da se takmičimo sa najboljima na svetu, odlično smo funkcionisali. Ali imamo još dosta prostora za napredak i gradimo tim i igru kako bi Srbija bila što duže na vrhu.

- Nastavljamo da napredujemo i siguran sam da za Srbiju tek dolaze dobri dani. Imamo potencijal da napravimo odlične stvari, bićemo još bolji jer imamo igrače i talenat za to. Borba za medalje će biti teška, ali mi želimo da budemo među najboljim timovima, kao što smo bili i na prethodnim takmičenjima. Kada predstavljaš Srbiju, igraš srcem i daješ maksimum na terenu. Veliki je ponos nositi taj dres, a mi svi želimo da svi Srbi budu ponosni na nas - izjavio je Bobi.

Reprezetaciija srbije sa Eurobasketa 2018
Reprezetaciija srbije sa Eurobasketa 2018foto: Marina Lopičić

Cilj naše reprezentacije je direktan plasman na Mundobasket 2019. u Kini a zatim i napad na medalju na završnom takmičenju.

- Svetsko prvenstvo sledeće godine može biti veoma izjednačeno. Sve je više reprezentacija koje mogu da se bore za medalju, tako da su iznenađenja moguća. To će biti veliki događaj za svetsku košarku - rekao je za kraj ''Bobinator''

BONUS VIDEO: KRISTIJANO SE OBRATIO FILIPU: Evo šta je Ronaldo poručio sinu Nemanje Matića

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.