Pomera se finalna serija ABA lige?!
Detalj sa meča Crvena zvezda - Budućnost, Foto: Beta

Čeka se konačna odluka

Pomera se finalna serija ABA lige?!

Trenutno se vode intenzivni pregovori, Budućnost je poslala zahtev, reagovala je i Zvezda

Objavljeno: 08:42h

Crvena zvezda i Budućnost boriće se za titulu šampiona ABA lige i plasman u Evroligu u predstojećoj finalnoj seriji koja počinje u ponedeljak.

Međutim, moglo bi da dođe do pomeranja termina odigravanja mečeva, u odnosu na dosadašnji raspored, a razlog za to jesu predstojeći izbori u Crnoj Gori, odnosno, predizborna kampanja.

Kako saznaje portal "Mondo", predsednički kandidat vladajuće stranke DPS, Milo Đukanović je još ranije rezervisao termin u dvorani "Morača" u Podgorici za svoju predizbornu konvenciju koja je zakazana u četvrtak.

Milo Đukanović je zakazao predizbornu konvenciju
Milo Đukanović je zakazao predizbornu konvencijufoto: Profimedia

Problem je zato što prema sadašnjem planu i programu finala, tog dana bi trebalo da se u istoj dvorani igra i treći meč finalne serije, nakon što se u ponedeljak i u utorak budu dva meča igrala u Beogradu.

Uprava Budućnosti je zbog toga podnela zahtev rukovodstvu ABA lige da dođe do pomeranja odigravanja treće i četvrte utakmice, i pregovori o tome se intenzivno vode.

Branko Lazić i Nemanja Gordić
Branko Lazić i Nemanja Gordićfoto: Fonet/Aleksandar Barda

Iz podgoričkog kluba predlažu da se mečevi u kojima su oni domaćini pomere za dan kasnije, odnosno da se igraju u petak i u subotu umesto u četvrtak i petak. To bi samim time zahtevalo i da se eventualna peta, utakmica, takozvana "majstorica" odloži za ponedeljak 16. april.

Takođe, s druge strane zbog toga je reagovala i Crvena zvezda sa zahtevom da se u tom slučaju pomere i prve dve utakmice u Beogradu i da se igraju u utorak i sredu, umesto kako je sada bilo najavljeno.

BONUS VIDEO: Koreografija Delija na meču Crvena zvezda - Zemun

(Espreso.co.rs / Izvor: Mondo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.