OMALOVAŽAVAJU SRBINA: On je Nikola Jokić i igra u Denveru, zato ga i ne poštujete koliko bi trebalo! (VIDEO)
Foto: AP

Nepravedni su prema njemu

OMALOVAŽAVAJU SRBINA: On je Nikola Jokić i igra u Denveru, zato ga i ne poštujete koliko bi trebalo! (VIDEO)

Trener Nagetsa Majk Meloun smatra da je najbolji igrač njegove ekipe nepravedno potcenjen i nema tretman kakav zaslužuje

Objavljeno:

U pobedi Denvera protiv Indijane opet je briljirao Nikola Jokić,i sa učinkom od 30 poena, 7 skokova i 6 asistencija i bio najbolji pojedinac u svojoj ekipi.

Šef struke Nagetsa, Majk Meloun tvrdi da ovo što radi Jokić ne može mnogo igrača u ligi, te da je Srbin nepravedno potcenjen i to samo zato što ne igra u velikom timu.

- Rekao sam ovo i prošli put – 'Jokić neće dobiti nikakvu pažnju ili priznanje ove sezone'. Ono što on radi svake noći i koliko je efikasan, to ne može mnogo igrača u ligi. Očigledno, on je Nikola Jokić, a mi smo Denver Nagetsi, tako da niko ne priča o njemu - rekao je Maloun.

Ovom prilikom je istakao da su očekivanja usmerena ka Jokiću ove sezone ipak bila previsoka i da igrač njegovog staža i iskustva ne bi trebalo da preuzima toliku odgovornost, makolko njegovi kvaliteti i talenat bili adekvatni za takvu ulogu. - Ali on je neverovatan igrač. Ovo mu je tek treća sezona u ligi, a tražili smo od njega da uradi toliko toga za ovaj tim, da bude lider... I on je prihvatio. Prihvatio je i svako veče igra na veoma visokom nivou - kazao je Maloun.

Na šta je jedan od njegovih glavnih ''partnera u zločinu'' Vil Barton dodao da je strahovito teško čuvati Jokića jer je toliko raznovrstan igrač.

- On radi sve na terenu. Prosto ne znate kako da igrati na njega, pošto poentira, asistira, skače – svuda je na terenu. To nama čini igru dosta lakšom - kazao je Barton. Denver u završnici sezone pokušava da obezbedi plej-of i ukoliko u tome uspe najveće zasluge ići će Jokiću koji igra na MVP nivou na kraju sezone. BONUS VIDEO: Delije besne na sudije meča Zvezda - Mornar

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.