Alimpijević: Pored standardnih heroja, pojavi se i mali heroj poput Ognjena! Pavićević: Sezona kao iz snova!
Foto: Beta, Saša Pavlić Koky

prvi utisci

Alimpijević: Pored standardnih heroja, pojavi se i mali heroj poput Ognjena! Pavićević: Sezona kao iz snova!

Treneri su odmah nakon meča na parketu dali svoje mišljenje

Objavljeno: 23:30h

Košarkaši Crvene zvezde su plasmanom u finale ABA lige došli do šanse da se protiv Budućnosti bore za trofej.

Trener ekipe sa Malog Kalemegdana, Dušan Alimpijević, oduševljeno je prokomentarisao sva dešavanja.

- Čestitam Mornaru na fenomenalnoj sezoni, svaka od ove tri utakmice, bez obzira na razliku... Zaslužili su da budu tu gde su sada. Odlično polufinale, moji igrači su imali sjajnu energiju. Kada je takva energija, ne plašim se nikoga. Da bi se dobijale ovakve utakmice, morali bi i pored standardnih heroja da se pojave i mali heroji (misleći na partiju Ognjena Dobrića). Jedna od najboljih partija Branka Lazića ove sezone - rekao je Alimpijević.

- Krenuću s onim što je najkorektnije - čestitam Zvezdi na zasluženoj pobedi. Mi smo dali sve od sebe, ali pokazalo se ono što sam rekao - da ne zavisi sve od nas, nego od Zvezde. Ali, mi smo zadovoljni. Pola mojih igrača nije igralo u ovakvom ambijentu i ovo je najlepši završetak sezone za nas, posebno jer smo imali tako dobre utakmice sa Crvenom zvezdom - istakao je na početku Pavićević.

- Moram da čestitam celom klubu, igračima i stručnom štabu, kao i celoj upravi i mom bratu koji je uspeo sve ovo da organizuje. Nadamo se da će klub moći da napravi još veći iskorak u budućnosti i da će Bar postati košarkaški centar u narednom periodu - naveo je strateg crnogorskog tima.

- Zvezda ima 10 načina kako da nas dobije, mi imamo samo jedan. Ako nam oduzmete šut spolja, u velikom smo problemu. Mi imamo roster kakav imao, ne želim da pričam o budžetima, mi na konto onoga što imamo dovodimo igrače i s tim igračima smo se borili cele sezone i protiv Crvene zvezde. Protiv Zvezde su padali mnogi evropski velikani, a ne jedan Mornar - rekao je Pavićević.

O povredi Lukovića?

- Uroš Luković je imao trening na njegovu veliku želju. Prvi trening je imao u nedelju veče, izrazio je želju da igra, ispoštovao sam njegovu volju. On je bio mesec dana van trenažnog procesa i to se osetilo. Mi ne maštamo o nerealnim ciljevima. Nama je bio cilj plej-of, to sam rekao na početku sezone, a neki su nam se podsmevali. Sada smo to ostvarili, što je veliki uspeh za nas. Nadamo se da ćemo naredne sezone napraviti i manji korak, a nadamo se i velike - naveo je strateg Barana.

- Apsolutno ništa ne zameram. Sezona kao iz snova, dali su svoj maksimum u ovoj seriji, ponosan sam na njih. I mnogo jače ekipe padaju na ovakvoj atmosferi - istakao je strateg Barana Mihailo Pavićević.

Na pitanje da da prognozu za finale...?

- Ja sam iz Crne Gore, nije red da komentarišem finale - kroz osmeh je rekao trener Mornara.

BONUS VIDEO: Delije besne na sudije meča Zvezda - Mornar

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.