VELIKI PREOKRET! Dolijala Marfin banka, Partizan pobedio u sporu koji je gušio klub, sada zelenaši moraju da plate?!
gosn Ostoja Mijailović, Foto: Zorana Jevtić

TEGI JAVLJA

VELIKI PREOKRET! Dolijala Marfin banka, Partizan pobedio u sporu koji je gušio klub, sada zelenaši moraju da plate?!

- Zbog Marfin banke mi je pao imunitet, stavljaju nam omču oko vrata - rekao je Ostoja u intervjuu za Espreso pre par meseci

Objavljeno: 10:52h

Spor između Košarkaškog kluba Partizan i banke koja je imala potraživanja dobio je novi epilog. Došlo je do preokreta, pa su se crno-beli odbranili i imaju priliku da dobiju sudski spor, saznaje Blicsport.

Kako stvari stoje, posle sudskog veštačenja ustanovljeno je da naš najtrofejniji klub nije dužan banci sa kojom je tolike godine u sporu.

KK Partizan
KK Partizan foto: Vladimir Sporčić

Klub iz Humske je na sudu tražio poništenje ugovora, kako je pre desetak dana u intervjuu za Blic i najavio predsednik crno-belih Ostoja Mijailović.

- Iskontrolisaćemo ceo taj predmet i videćemo koliko je Partizan uzeo, koliko je vratio, koliko je po zakonu bila maksimalna dozvoljena kamata, jer je 33% bolesna stvar. To se ne upotrebljava ni u svetu zelenaša. Ne mogu da kažem da banka nije imala razumevanja za kašnjenje s ratama, ali otkad smo došli u Partizan, iako je trebalo da uplatimo 120.000 evra, uplatili smo ratu od 156.000, da bismo pokazali dobru volju, da pričamo o tome i da se konačno skinemo s te banke. Jer banka je najveći problem Partizana, zbog nedostatka razumevanja. Igrači ga imaju, doduše ne i svi stranci, ali njih možemo da platimo, nisu to neki iznosi. Ne možete da funkcionišete kad vas je banka blokirala, stavila vam je omču iznad vrata. Vi im uplatite 156.000, oni posle mesec dana lupe blokadu i kažu: "Uplatite nam još 86.000". Bez objašnjenja. Niotkuda - rekao je Mijailović za Espreso.co.rs pre par meseci...

Ostaje da se vidi da li će Partizan sada tužiti Ekspo (Marfin) banku za povraćaj novca ili će doći do vansudskog dogovora, pošto banka nema više sredstva obezbeđenja. Blicsport saznaje da postoji mogucnost da je došlo do ozbiljnih zloupotreba na obe strane, pa tako nije isključena mogućnost pokretanja krivične odgovornosti za načinjenu štetu klubu.

BONUS VIDEO: Alen Omić posle poraza od Reala

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.